Receptas / Erstikio VIKINGAS PRIEŠ APOLONĄ
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
77 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. vasario 27 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. kovo 23 d.
Parametrai
OG:
1.049
|
|
FG:
1.009
|
|
ABV:
5.2 %
|
|
IBU:
34
|
|
EBC:
14
|
|
IBU/OG:
0.70
|
ryškus apynių skonis
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (VikingMalt) | 5.0 | 3.500 | 87.5 | |
Bazinis salyklas (kepintas sausas)* | 50.0 | 0.500 | 12.5 | |
4.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Apollo | 19.5 | 10 | 60 | |
Apollo | 19.5 | 10 | 12 | |
Apollo (šaltam apyniavimui) | 19.5 | 15 | 0 | |
35 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 82 |
Pastabos
* Sausas bazinis salyklas pakepintas keptuvėje. Spalva nežymiai pasikeitė nuo bazinio - įgavo gelsvumo. Atsirado riešutų kvapas.
Salinimas:
• pilama 8L / 57ºC vandens;
• 8 min ~50ºC (1:2);
• pilama 4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+16L);
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos
antrinė - 4 dienos (su Apollo)
Salinimas:
• pilama 8L / 57ºC vandens;
• 8 min ~50ºC (1:2);
• pilama 4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+16L);
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos
antrinė - 4 dienos (su Apollo)
erstikis
2013 m. Kovo 14 d.http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/3470-erstikio-admirolo-ekg-biteris
... ir pakako to poros dienų.
justinas
2013 m. Kovo 14 d.jei 8l pili tai neturėtu būti 1:2 santykis salyklo ir vandens?
erstikis
2013 m. Kovo 15 d.erstikis
2013 m. Kovo 15 d.erstikis
2013 m. Birželio 3 d.