Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
77 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. vasario 27 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. kovo 23 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.009
ABV:
5.2 %
IBU:
34
EBC:
14
IBU/OG:
0.70
ryškus apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (VikingMalt) 5.0 3.500
Bazinis salyklas (kepintas sausas)* 50.0 0.500
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Apollo 19.5 10 60
Apollo 19.5 10 12
Apollo (šaltam apyniavimui) 19.5 15 0
      35  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 82

Pastabos

* Sausas bazinis salyklas pakepintas keptuvėje. Spalva nežymiai pasikeitė nuo bazinio - įgavo gelsvumo. Atsirado riešutų kvapas.

Salinimas:
• pilama 8L / 57ºC vandens;
• 8 min ~50ºC (1:2);
• pilama 4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+16L);

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos
antrinė - 4 dienos (su Apollo)

Komentarai

  • erstikis

    2013 m. Kovo 14 d.
    Šitam šaltas apyniavimas jaučias:

    http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/3470-erstikio-admirolo-ekg-biteris

    ... ir pakako to poros dienų.
  • justinas

    2013 m. Kovo 14 d.
    salinima erstiki gali pasakyt kaip skaičiuoji?
    jei 8l pili tai neturėtu būti 1:2 santykis salyklo ir vandens?
  • erstikis

    2013 m. Kovo 15 d.
    Pakoregavau. Šiaip, tos pastabos liko nukopijuotos iš prieš tai buvusio recepto. Ir EKG šaltam apyniavimui ko gero atsisakysiu. Apollo naudoju pirmą kartą, tad norisi perprasti jų charakterį.
  • erstikis

    2013 m. Kovo 15 d.
    Ko gero pabandysiu.
  • erstikis

    2013 m. Birželio 3 d.
    Apyniai nugalėjo prieš salyklą. Mano skoniui alus išėjo labai neblogas. Gaivus ir malšinantis troškulį.
Prisijungę aludariai