Receptas / dunkelweizen
Informacija
Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
78 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. vasario 27 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. kovo 18 d.
Parametrai
OG:
1.049
|
|
FG:
1.017
|
|
ABV:
4.2 %
|
|
IBU:
15
|
|
EBC:
27
|
|
IBU/OG:
0.31
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 2.680 | 83.8 | |
Kvietinis salyklas (šviesus) | 3.0 | 0.320 | 10.0 | |
Vienos salyklas | 7.0 | 0.100 | 3.1 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.100 | 3.1 | |
3.200 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Northern Brewer (German) | 9.0 | 11 | 60 | |
11 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
MauriBrew Weiss | 6.0 | 65 |
Pastabos
RO/krano 70/30 +0.5g CaSO4 +0.8g NaCl /10L
Ca 36
Mg 12
SO4 59
Na 49
Cl 68
HCO3 117
RA 63
10L 65C > 62C 30min
keliam ant ugnies iki 73C
73C 40min
keliam iki 78
nutekinam pirmoką, pradedam jį virti
nutekinam antroką, pakartojam
Ca 36
Mg 12
SO4 59
Na 49
Cl 68
HCO3 117
RA 63
10L 65C > 62C 30min
keliam ant ugnies iki 73C
73C 40min
keliam iki 78
nutekinam pirmoką, pradedam jį virti
nutekinam antroką, pakartojam
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
8.3
(2 balsai)
Komentarai
-
Dainius
2013 m. Balandžio 14 d.Nepatikėčiau kad turi tik 10% kvietinio salyklo. Tiršta, ilgai besilaikanti puta, salyklinis kvapas, pilno kūno. Kiek kartumo napamaišytų, bet ir taip labai skanus, pavyzdinis stiliaus atstovas. -
runce
2013 m. Balandžio 14 d.aš pats gal ir devynetu vertinčiau: išvaizda puiki, graži puta, juodas. kvapas kramtomos gumos, saldokas. skonis ne visai tipinis dunkelwaizenų, perdaug kūningas ir salykliškas, bet šiaip be juntamų trūkumų
8.6
perdaug gumos, mažai bananų