Informacija

Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
86 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. kovo 2 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. kovo 6 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.017
ABV:
4.7 %
IBU:
30
EBC:
10
IBU/OG:
0.57
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 3.000
CaraCrystal 120.1 0.100
      3.100

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Northern Brewer (German) 9.0 20 60
Northern Brewer (German) 9.0 5 15
Northern Brewer (German) 9.0 5 0
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Top rehidravau 6.0 68

Pastabos

RO/krano 97/03 +1g CaSO4 +1g NaCl +0.5g CaCl2 /10L

Ca 39
Mg 1
SO4 59
Na 41
Cl 87
HCO3 12
RA -18

10L 55C > 51C 30min
keliam ant ugnies iki 63C
63C 30min
keliam iki 72
72C 30min
paimam visą tirštą mentalą dekokcijai 10min
grąžinam. 76C 30min
nutekinam pirmoką, pradedam jį virti
nutekinam antroką, pakartojam

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

9.2

(1 balsas)

Komentarai

  • runce

    2013 m. Kovo 14 d.
    nepaisant smulkių gamybos nesklandumų alus beveik be trūkumų. šiek tiek silpnokai laikosi puta, bet laikosi. jaučiamas NB apynių charakteris, gal ir ne visiškai dera šiam stiliui, man šie apyniai labiau patinka kartumui, o ne skoniui. galima sakyt, kad visiškas salyklų/apynių/mielių balansas. atsigėrus užlieja salyklo švelnaus saldumo ir apynių nesutraukiančio, bet ryškaus skonio banga, kuri be pertrūkių pereina į kartumą, su salyklo likučiais ir šis poskonis nesibaigia iki kito gurkšnio
Prisijungę aludariai