Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. gegužės 19 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. gegužės 20 d.

Parametrai

OG:
1.082
FG:
1.021
ABV:
8.1 %
IBU:
26
EBC:
14
IBU/OG:
0.31
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Belgiškas pilsnerio salyklas 3.0 6.500
Miuncheno salyklas 15.0 0.750
CaraRed 40.0 0.400
      7.650

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Tettnanger (German) 5.0 30 60
Kadagių uogos 2.0 80 45
      110  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Kepimo mielės 20.0 75

Pastabos

Procesas:

1. Apynius pavirti 60 min 12-15-oje litrų vandens
2. Atvėsinti iki 60-65C, užpilti ant sutraiškyto salyklo (mentalo temperatūra turėtų būti 50C), palaikyti 20-30 minučių
3. Kadagio uogas pavirti 45min 12-15 litrų vandens, supilt ant mentalo.
3. Mentalo temperatūra turėtų būti 60-65C, palaikyti 40-45 minučių
4. Užkaitinti viską iki 70-75C, palaikyti 30-40 minučių. Temperatūros kėlimas tik kaitinant tiesiogiai arba karštais akmenimis, jei naudojamas medinis kubilas. Jokio papildomo vandens užpilimo.
5. Viską ištekinti, atšaldyti iki 20-22C ir sudėti mieles.
6.Kaip variantą, galima būtų mentalą užvirinti prieš tekinimą.

Geriausiai būtų gauti suomiškų kepimo mielių... nepamenu gamintojo :-( ....bet tiks ir lietuviškos...
Apynių galima ir visai nenaudot, tada reiktų padidinti kadagių uogų kiekį...
Apynius galima keisti bet kokiais vokiškais ar kieme augančiais (jei tai tik ne britiški ar amerikietiški)

Šaltiniai:
http://www.brewingtechniques.com/library/styles/6_4style.html
......ir senas girtas suomis viename iš Talino barų :-)

Komentarai

  • null

    2011 m. Gegužės 20 d.
    kai yra noras, tai ir galimybės randasi :)
  • audryla

    2011 m. Gegužės 21 d.
    Na taip sušnekėjai, kad belieka imt kirvį ir eit skaptuot rastą :-)
    O jei rimtai, būt įdomu sudalyvaut kartu tokiam renginyj...
  • null

    2011 m. Gegužės 22 d.
    Savaitgali atradau porą laisvų valandų:) Čia proceso metu:)
    http://atvirasalus.lt/incoming/sachti.jpg
  • audryla

    2011 m. Gegužės 24 d.
    Nužudei :-)
  • null

    2011 m. Gegužės 25 d.
    Jau išbandžiau :)Kaip tik 6 kg salyklo telpa. Dar kubilo medinio reik ir galima bus virti akmeninį sahti.
Prisijungę aludariai