Informacija

Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
73 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. kovo 3 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. rugsėjo 12 d.

Parametrai

OG:
1.094
FG:
1.018
ABV:
10.0 %
IBU:
172
EBC:
16
IBU/OG:
1.82
dominuoja apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Vienos salyklas 7.0 4.200
Kvietiniai dribsniai 3.0 0.500
Cukranendrių cukrus 5.0 0.200
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ 6.0 0.100
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Simcoe (pirmas misos apyniavimas) 11.9 30 60
Simcoe 11.9 50 60
Simcoe 11.9 10 15
Simcoe 11.9 15 10
Simcoe 11.9 20 5
Simcoe (1-as sausas apyniavimas) 11.9 35 0
Simcoe (2-as sausas apyniavimas) 11.9 15 0
Simcoe 11.9 25 0
      200  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 6.0 81

Pastabos

Salinimas:
~62-68°C - 180 min. + 8g CaSO4
~9 litrų mentalo pavirinimas - 20 min.
--> 84˚C - 10 min.
Išviso 240 min.
pH ~ 5,1

Prieš verdant: G = 1,080 V = 13,0 l

Fermentacija:
Aplinkos temperatūra: ~22°C

Komentarai

  • DV

    2013 m. Rugsėjo 16 d.
    Net nežinau, ar galima komentuoti, kad alkoholio kontrolė neprikibtų :) Bet vis tiek spaudžiu 'thumbs up'.
Prisijungę aludariai