Receptas / Lietuviškas salyklas (medus) #2
Informacija
Kiekis:
16 litrų
Efektyvumas:
54 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. kovo 4 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. rugpjūčio 11 d.
Parametrai
OG:
1.051
|
|
FG:
1.002
|
|
ABV:
6.4 %
|
|
IBU:
30
|
|
EBC:
16
|
|
IBU/OG:
0.59
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto | 5.0 | 2.000 | 45.5 | |
BREWFERM Pale-ale | 7.0 | 0.800 | 18.2 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' | 50.0 | 0.500 | 11.4 | |
Miežiniai dribsniai | 3.0 | 0.400 | 9.1 | |
Medus | 2.0 | 0.350 | 8.0 | |
Medus | 2.0 | 0.200 | 4.5 | |
Kvietiniai dribsniai | 3.0 | 0.050 | 1.1 | |
Kukurūzų dribsniai | 2.0 | 0.050 | 1.1 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.050 | 1.1 | |
4.400 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Chinook | 12.0 | 11 | 60 | |
Spalt Select (German) | 5.0 | 8 | 30 | |
Airiška kerpena | 1.0 | 5 | 15 | |
Nelson Sauvin (New Zealand) | 13.0 | 6 | 5 | |
Chinook | 12.0 | 4 | 2 | |
Chinook | 12.0 | 10 | 0 | |
44 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale US-05(56) | 6.0 | 96 |
Pastabos
Isvirta 13l misos + 3l vanduo = 16l
Salinti 45C - 10min (pale-ale ir biscuit)
Salinti 55C - 15min (pale-ale ir biscuit)
Dribsniai 100C - 20min
Salinti 66C - 50 min (Visi)
Medus 200g - pirmine
Medus 350g - atrine
Apyniai 0min - antrine
Salinti 45C - 10min (pale-ale ir biscuit)
Salinti 55C - 15min (pale-ale ir biscuit)
Dribsniai 100C - 20min
Salinti 66C - 50 min (Visi)
Medus 200g - pirmine
Medus 350g - atrine
Apyniai 0min - antrine
Gytis
2013 m. Balandžio 7 d.mindex
2013 m. Balandžio 8 d.Gytis
2013 m. Balandžio 8 d.Giords
2013 m. Balandžio 8 d.mindex
2013 m. Balandžio 8 d.