Receptas / Erstikio LAGERIS SU MEDUM
Informacija
Kiekis:
16 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. kovo 7 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. balandžio 16 d.
Parametrai
OG:
1.046
|
|
FG:
1.005
|
|
ABV:
5.4 %
|
|
IBU:
25
|
|
EBC:
35
|
|
IBU/OG:
0.55
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (VikingMalt) | 5.0 | 1.970 | 62.5 | |
Medus (5 min iki virimo pabaigos) | 2.0 | 0.650 | 20.6 | |
Karamelinis salyklas | 240.2 | 0.530 | 16.8 | |
3.150 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Saflager W34/70 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 89 |
Pastabos
Salinimas:
• pilama 5L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama 2,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• visas mentalas pakaitinamas puode iki 85C;
• tekinama ~(80-90)ºC vandeniu (+15L);
Fermentacija:
pirminė - 14 dienų 12C; 6 dienos 20C
lageriavimas - buteliuose prie 14C
• pilama 5L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama 2,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• visas mentalas pakaitinamas puode iki 85C;
• tekinama ~(80-90)ºC vandeniu (+15L);
Fermentacija:
pirminė - 14 dienų 12C; 6 dienos 20C
lageriavimas - buteliuose prie 14C