Informacija

Kiekis:
16 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. kovo 7 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. balandžio 16 d.

Parametrai

OG:
1.046
FG:
1.005
ABV:
5.4 %
IBU:
25
EBC:
35
IBU/OG:
0.55
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (VikingMalt) 5.0 1.970
Medus (5 min iki virimo pabaigos) 2.0 0.650
Karamelinis salyklas 240.2 0.530
      3.150

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Admiral 14.0 10 60
Saaz 4.0 15 15
      25  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager W34/70 (šlapios, naudotos) 60.0 89

Pastabos

Salinimas:
• pilama 5L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama 2,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• visas mentalas pakaitinamas puode iki 85C;
• tekinama ~(80-90)ºC vandeniu (+15L);

Fermentacija:
pirminė - 14 dienų 12C; 6 dienos 20C
lageriavimas - buteliuose prie 14C
Prisijungę aludariai