Informacija

Kiekis:
16 litrų
Efektyvumas:
78 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. kovo 11 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. gegužės 1 d.

Parametrai

OG:
1.045
FG:
1.016
ABV:
3.8 %
IBU:
25
EBC:
16
IBU/OG:
0.55
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 2.700
CaraCrystal 120.1 0.300
      3.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
EKG 5.0 22 60
EKG 5.0 20 15
      42  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Top rehidratuotos 6.0 64

Pastabos

RO/krano 75/25 +1g CaSO4 +1g NaCl +1g CaCl2 /10L

Ca 71
Mg 10
SO4 82
Na 52
Cl 126
HCO3 98
RA 24

9L 55C > 51C 40min (labai neskaidrėja)
keliam ant ugnies iki 68C
68C 60min
keliam iki 76
nutekinam pirmoką, pradedam jį virti
nutekinam antroką, pakartojam

dekokcijos nedariau (sumažėjo efektyvumas). tekinant netekinau iki galo, palikau vandens virš salyklo.

po mėnesio brandos: puta, karbonizacija įdeali. kvapas puikus. skonis pilnas, kiek pergrubus. turbūt minkštint vandenį ir mažint chloridų. apynių gerai, bet ne permažai tikrai. iš šito galima tobulą esb išlaužt

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

9.0

(3 balsai)

Komentarai

  • runce

    2013 m. Balandžio 8 d.
    skaidrus, spalva visiškai, kaip paveikslėlyje, puta ilgai nesilaiko, bet likučiai yra. kvapas lengvai salyklinis, biskvitinis, beveik ne karamelinis, truputį EKG aromato. skonis sausokas, bet pilnas, salykliškas, kūnas vidutinis, kartumas subalansuotas. jaučiasi lyg lazdyno riešutai. skonis labai vientisas
  • Gytis

    2013 m. Balandžio 10 d.
    Runce, palieki vandenį virš salyklo. Kodėl?
  • runce

    2013 m. Balandžio 10 d.
    kadangi taikau bathmetodą, tekinu pirmoką, antroką ir t.t., tai stengiuosi neleisti liestis orui su salyklu dėl oksidacijos.

    Maistra, o alutis tai absoliučiai skaidrus, turbūt reikėjo palaukt dar, kol po kelionės mielės susės=/ ačiū už vertinimą
Prisijungę aludariai