Receptas / esbas
Informacija
Kiekis:
16 litrų
Efektyvumas:
78 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. kovo 11 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. gegužės 1 d.
Parametrai
OG:
1.045
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
3.8 %
|
|
IBU:
25
|
|
EBC:
16
|
|
IBU/OG:
0.55
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 2.700 | 90.0 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.300 | 10.0 | |
3.000 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Brewferm Top rehidratuotos | 6.0 | 64 |
Pastabos
RO/krano 75/25 +1g CaSO4 +1g NaCl +1g CaCl2 /10L
Ca 71
Mg 10
SO4 82
Na 52
Cl 126
HCO3 98
RA 24
9L 55C > 51C 40min (labai neskaidrėja)
keliam ant ugnies iki 68C
68C 60min
keliam iki 76
nutekinam pirmoką, pradedam jį virti
nutekinam antroką, pakartojam
dekokcijos nedariau (sumažėjo efektyvumas). tekinant netekinau iki galo, palikau vandens virš salyklo.
po mėnesio brandos: puta, karbonizacija įdeali. kvapas puikus. skonis pilnas, kiek pergrubus. turbūt minkštint vandenį ir mažint chloridų. apynių gerai, bet ne permažai tikrai. iš šito galima tobulą esb išlaužt
Ca 71
Mg 10
SO4 82
Na 52
Cl 126
HCO3 98
RA 24
9L 55C > 51C 40min (labai neskaidrėja)
keliam ant ugnies iki 68C
68C 60min
keliam iki 76
nutekinam pirmoką, pradedam jį virti
nutekinam antroką, pakartojam
dekokcijos nedariau (sumažėjo efektyvumas). tekinant netekinau iki galo, palikau vandens virš salyklo.
po mėnesio brandos: puta, karbonizacija įdeali. kvapas puikus. skonis pilnas, kiek pergrubus. turbūt minkštint vandenį ir mažint chloridų. apynių gerai, bet ne permažai tikrai. iš šito galima tobulą esb išlaužt
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
9.0
(3 balsai)
Komentarai
-
runce
2013 m. Balandžio 8 d.skaidrus, spalva visiškai, kaip paveikslėlyje, puta ilgai nesilaiko, bet likučiai yra. kvapas lengvai salyklinis, biskvitinis, beveik ne karamelinis, truputį EKG aromato. skonis sausokas, bet pilnas, salykliškas, kūnas vidutinis, kartumas subalansuotas. jaučiasi lyg lazdyno riešutai. skonis labai vientisas -
Gytis
2013 m. Balandžio 10 d.Runce, palieki vandenį virš salyklo. Kodėl? -
runce
2013 m. Balandžio 10 d.kadangi taikau bathmetodą, tekinu pirmoką, antroką ir t.t., tai stengiuosi neleisti liestis orui su salyklu dėl oksidacijos.
Maistra, o alutis tai absoliučiai skaidrus, turbūt reikėjo palaukt dar, kol po kelionės mielės susės=/ ačiū už vertinimą
9.0
Iš karto neparašiau, tai visko nebepamenu, bet labai geras ESB, toks į amerikonišką pusę, kaip man patinka :)