Informacija

Kiekis:
16 litrų
Efektyvumas:
75 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. kovo 13 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. balandžio 16 d.

Parametrai

OG:
1.041
FG:
1.009
ABV:
4.1 %
IBU:
50
EBC:
7
IBU/OG:
1.23
dominuoja apynių skonis

Apdovanojimai

  • Aludarių Taurė 2013

    2013 m. gegužės 11 d.
    Vieta: III
    Kategorija: Šviesūs ir gintariniai lageriai
    Surinkti taškai: 28.00

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 2.400
Vienos salyklas 7.0 0.200
CaraHell 25.0 0.150
CaraPils 5.0 0.150
      2.900

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 9.0 30 75
Saaz (Czech) 2.3 10 40
Saaz (Czech) 2.3 10 15
Saaz (Czech) 2.3 10 5
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
pilsner urquell 12.0 77

Pastabos

RO/krano - 20/1. +1.5gCaSO4+1g CaCl2/10L
9L 54C > 50C 10min.
kelian ant ugnies iki 63C
63C 30min
apie 2/3 tiršto mentalo dekokcija 10min, grąžinti
70C 15min
keliam iki 76C
nutekinti pirmoką,pradėti jį virti,pakartoti

Ca 66
Mg 2
SO4 89
Na 3
Cl 51
HCO 20
RA -32

tekinant salyklas mažai lietėsi su oru. mielės sudėtos į šiltą misą. seniai tokio mažo efektyvumo neturėjau. mielės užgyveno po daugiau nei dviejų savaičių, piminė - mėnesis
Prisijungę aludariai