Informacija

Kiekis:
100 litrų
Efektyvumas:
84 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. kovo 14 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. kovo 14 d.

Parametrai

OG:
1.075
FG:
1.010
ABV:
8.4 %
IBU:
33
EBC:
6
IBU/OG:
0.44
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (čekiškas Alutekso) 3.0 25.000
Cukrus (15 min iki virimo galo) 0.0 3.000
      28.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Spalt Select (German) (granulės) 5.3 300 45
Saaz (Czech) (spurgai) 3.3 200 15
      500  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast 3787 Trappist High Gravity 0.0 86

Pastabos

Salinta prie 65 C.
Buvo planuotas 75% efektyvumas ir 5 kg cukraus, bet buvo pasiektas ~84% tai cukraus kiekis sumažintas iki 3 kg.

Nuotraukos

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

7.0

(3 balsai)

Komentarai

  • Regis

    2013 m. Kovo 14 d.
    na, na, nesikuklink - alaus virimas tai ne vien puodas ;)
  • justinas

    2013 m. Kovo 14 d.
    Pikas gal puodus pardavinėji :D
  • svyturys

    2013 m. Kovo 15 d.
    Vienoj talpoj fermentini, ar atskiri dalimis?
  • Pikas

    2013 m. Kovo 15 d.
    Puodų nepardavinėju, o ir šitas ne mano, o "paskolintas neapibrėžtam laikui už truputį verdamo alaus" :)
    Išdalinam (verdam dviese) į keletą mažesnių 15-18 l plasmasinių kibirų. Teko fermentuoti ir šitam pačiam puode, bet padažnėjo infekcijos, tai daugiau nerizikuojam.
  • Pikas

    2013 m. Gegužės 25 d.
    Sudėjau vertinimus (pataisykit, jei ką ne taip perskaičiau :) ).
    Vertintas alus buvo gana jaunas - virtas tik prieš porą mėnesių nuo konkurso, taigi tikriausiai iš čia tas aitrumas. Gal kiek per šiltai fermentuotas, bet norėjosi daugiau "belgiškų" aromatų ir skonių. Jei pavyks išlaikyti iki kitų metų, bandysiu vėl tą patį alų kitai Aludarių Taurei pateikti :)
Prisijungę aludariai