Receptas / Fuggle vavsa
Informacija
Kiekis:
10 litrų
Efektyvumas:
68 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. kovo 18 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. balandžio 11 d.
Parametrai
OG:
1.053
|
|
FG:
1.011
|
|
ABV:
5.4 %
|
|
IBU:
22
|
|
EBC:
9
|
|
IBU/OG:
0.42
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto | 5.0 | 2.500 | 100.0 | |
2.500 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Fuggle (U.K.) | 5.0 | 20 | 20 | |
Fuggle (U.K.) | 5.0 | 20 | 10 | |
40 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Brewferm Top | 6.0 | 79 |
runce
2013 m. Kovo 28 d.Golding
2013 m. Balandžio 2 d.runce
2013 m. Balandžio 2 d.Golding
2013 m. Balandžio 11 d.Tekinimui skirtą vandenį padalinau į dvi dalis. Užkaitinau iki 78C. Supyliau pirmą dalį ant salyklo, viską gerai išmaišiau, palaukiau 10 min ir viską lėtai ištekinau. Tada supyliau antrą dalį 78C vandens, viska išmaišiau ir vėl po 10 min ištekinau.
Fermentacijos aplinkos temperatūra 18C.