Informacija

Kiekis:
10 litrų
Efektyvumas:
68 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. kovo 18 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. balandžio 11 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.011
ABV:
5.4 %
IBU:
22
EBC:
9
IBU/OG:
0.42
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto 5.0 2.500
      2.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Fuggle (U.K.) 5.0 20 20
Fuggle (U.K.) 5.0 20 10
      40  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Top 6.0 79

Komentarai

  • runce

    2013 m. Kovo 28 d.
    kažko užneša į gerą pirktinį lageriuką, kartais ne kauno alaus inpylei? :) čia pusiau juokais pusiau rimtai
  • Golding

    2013 m. Balandžio 2 d.
    Tiksliai! Ragaudamas galvojau, ką man primena šitas skonis :)
  • runce

    2013 m. Balandžio 2 d.
    kaip fermentavai? kaip salinai? parašyk kuo tiksliau, nes alus tai unikalus, nesu dar tokio naminio ragavęs
  • Golding

    2013 m. Balandžio 11 d.
    Salinau santykiu 2.5 l/1 kg. 65C. 90 min. Ištekinau visą mentalą.
    Tekinimui skirtą vandenį padalinau į dvi dalis. Užkaitinau iki 78C. Supyliau pirmą dalį ant salyklo, viską gerai išmaišiau, palaukiau 10 min ir viską lėtai ištekinau. Tada supyliau antrą dalį 78C vandens, viska išmaišiau ir vėl po 10 min ištekinau.
    Fermentacijos aplinkos temperatūra 18C.
Prisijungę aludariai