Informacija

Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
61 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. vasario 9 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. balandžio 18 d.

Parametrai

OG:
1.051
FG:
1.013
ABV:
5.0 %
IBU:
39
EBC:
18
IBU/OG:
0.75
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Rūgių salyklas 6.0 2.000
Kupiškio pilsnerio salyklas 3.0 2.000
CaraAmber 60.0 0.500
      4.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Perle (German) 8.7 20 60
Fuggle (U.K.) 3.7 15 25
Kent Golding (U.K.) 5.5 15 15
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 11.0 75

Pastabos

5gr Airiškos kerpenos - 15 min

Komentarai

  • audryla

    2011 m. Balandžio 18 d.
    Ragauju po beveik 2 mėnesių brandinimo.
    Pradžioj jaučiasi kaip ir giros/duonos skonis, bet jis laaabai greitai dingsta ir pareina apynių kartumas, toks gaivus, kartais net gal primenantis mėtą (va čia nustebino).

    Apynių mažinčiau, pamėginčiau gal Perle apynius kuom nors pakeist arba visai atsisakyt, IBU 25-30 palaikant. Na ir mielės... hmmm na galima būtų mėginti BREWFERM TOP, nebent norisi išgrynint skonį su US-05.
  • audryla

    2011 m. Gegužės 25 d.
    Po 3 mėnesių brandinimo nebesinori nieko keist :-)
    Gaila, kad nebeliko.... Reiks dar virt... su prierašu neliest 3 mėnesius :-)
  • zaltys

    2011 m. Gegužės 26 d.
    nuo rugių rūgštumo nesijaučia? Nesiryžtu bandyt, kiek teko ragaut su ruginiu, rūgštokas buvo.
  • audryla

    2011 m. Gegužės 26 d.
    Na kad nebuvo rūgštumo... Marijus iš "SavasAlus" ragavęs šito alučio... gal sulauksim ir jo komentarų...
Prisijungę aludariai