Receptas / Ruginukas
Informacija
Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
61 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. vasario 9 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. balandžio 18 d.
Parametrai
OG:
1.051
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
5.0 %
|
|
IBU:
39
|
|
EBC:
18
|
|
IBU/OG:
0.75
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Rūgių salyklas | 6.0 | 2.000 | 44.4 | |
Kupiškio pilsnerio salyklas | 3.0 | 2.000 | 44.4 | |
CaraAmber | 60.0 | 0.500 | 11.1 | |
4.500 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Perle (German) | 8.7 | 20 | 60 | |
Fuggle (U.K.) | 3.7 | 15 | 25 | |
Kent Golding (U.K.) | 5.5 | 15 | 15 | |
50 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale US-05(56) | 11.0 | 75 |
Pastabos
5gr Airiškos kerpenos - 15 min
audryla
2011 m. Balandžio 18 d.Pradžioj jaučiasi kaip ir giros/duonos skonis, bet jis laaabai greitai dingsta ir pareina apynių kartumas, toks gaivus, kartais net gal primenantis mėtą (va čia nustebino).
Apynių mažinčiau, pamėginčiau gal Perle apynius kuom nors pakeist arba visai atsisakyt, IBU 25-30 palaikant. Na ir mielės... hmmm na galima būtų mėginti BREWFERM TOP, nebent norisi išgrynint skonį su US-05.
audryla
2011 m. Gegužės 25 d.Gaila, kad nebeliko.... Reiks dar virt... su prierašu neliest 3 mėnesius :-)
zaltys
2011 m. Gegužės 26 d.audryla
2011 m. Gegužės 26 d.