Receptas / BIPA
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
76 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. kovo 31 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. balandžio 25 d.
Parametrai
OG:
1.080
|
|
FG:
1.020
|
|
ABV:
7.9 %
|
|
IBU:
77
|
|
EBC:
10
|
|
IBU/OG:
0.96
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Belgiškas pilsnerio salyklas | 3.0 | 5.000 | 76.9 | |
Vienos salyklas | 7.0 | 1.500 | 23.1 | |
6.500 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Pacific jade | 14.0 | 50 | 60 | |
Centennial | 9.0 | 15 | 60 | |
65 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
WYEAST Belgian Abbey 1214 | 12.0 | 75 |
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
7.0
(1 balsas)
Komentarai
-
Dainius
2013 m. Gegužės 7 d.Kaip eksperimentas? FG turbūt ne daugiau 1,012? -
Artis
2013 m. Gegužės 7 d.Žinok yra kaip recepte. Dėl stiiaus smarkiai pergyvenu. Aludariui Taurei pateikiau kaip IPA. Remiausi rekomendacijomis. Vajezus patare duoti į IPA, o ramtyns sako tik įį belgiškus. Toks gavosi labai tarpinis variantas. Paliksiu prie IPA. Bet tikėtinas scenarijus, kad teisėjai neivertins šios IPA, nes per daug belgiškumo, apyniai antrame fone, nors ir ibu nemažai. -
Ramtyns
2013 m. Gegužės 7 d.Geras teisėjas turėtų teisingai įvertint, kad ir kokioje kategorijoje būtų
7.0
Negaliu vertint adekvačiai, nes ragautas alus buvo dar žalias o ir pats nebuvau adekvatus po kažkelinto bokalo:)
Tačiau pamenu, kad tuo metu man ryškiau jautėsi belgiškų mielių pikantiškumas. Apyniai įdomūs ir duoda stiprią atsvarą, bet kiek trukdė įsijaust neišsisklaidęs žoliškumas. Tikiuosi palygint, kai subręs.
Beje, JAV crafte dabar ant bangos visokie alūs su belgiškom mielėm, ir teko ragaut ne vieną "belgizuotą" IPA