Informacija

Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. balandžio 4 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. balandžio 27 d.

Parametrai

OG:
1.085
FG:
1.023
ABV:
8.1 %
IBU:
42
EBC:
7
IBU/OG:
0.50
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Kvietinis salyklas (šviesus) 4.0 2.500
Konditerinis cukrus (baltas) 0.0 1.250
      3.750

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Kraujažolė 6.0 50 60
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Windsor 12.0 73

Pastabos

Dėl kartumo tik spėju, rašo, kad karčiau už apynius, tik neįvardina, kokius.
Kitą vertus, kraujažolė džiovinta, tai turbūt reiks paragauti tiesiog.

Nuotraukos

Komentarai

  • Klevas

    2013 m. Liepos 16 d.
    Pirmas virimas su kraujažole?
  • bmaggot

    2013 m. Liepos 16 d.
    Jo. Turbūt be apynių reikia daugiau sterilumo.
  • Klevas

    2013 m. Liepos 16 d.
    Na klausimas ar sugedo, ar neįprastą skonį palaikei sugedimu. Gana didelis nurūgštėjimas manau yra specifinis skonis, o ne sugedimas, bet, žinoma, neragavęs negali žinot, tiesiog keletą kartų ragaudamas savo žolinius alus taip pat buvau nusigandęs, kad sugedo, tačiau ilgainiui įsitikinau, kad tai tiesiog labai specifinės skonio savybės.
  • bmaggot

    2013 m. Liepos 16 d.
    Tai dėl to išsigandau kai prieš porą mėnesių išgėrėm dalį.
    O dabar iš likusių virš pusės butelių išbėgo pusė alaus atidarius ir bjaurus prieskonis labai.
    Kiti normaliai, fuzelių yra, bet su kraujažole gerai susiderina.
  • bmaggot

    2013 m. Rugpjūčio 17 d.
    Atidariau likusius. Litriniai su flip kamščiais geri. Užkemšami paprastais visi sugedo.
Prisijungę aludariai