Receptas / biržų bohemian
Informacija
Kiekis:
16 litrų
Efektyvumas:
82 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. balandžio 14 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. balandžio 29 d.
Parametrai
OG:
1.044
|
|
FG:
1.011
|
|
ABV:
4.4 %
|
|
IBU:
33
|
|
EBC:
7
|
|
IBU/OG:
0.74
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Biržų krašto | 4.0 | 2.500 | 86.2 | |
CaraPils | 5.0 | 0.200 | 6.9 | |
Vienos salyklas | 7.0 | 0.200 | 6.9 | |
2.900 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Tettnanger (German) (50% PMA) | 3.8 | 50 | 75 | |
Tettnanger (German) | 3.8 | 10 | 15 | |
60 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Saflager W34/70 | 12.0 | 75 |
Pastabos
RO/krano - 95/05. +1.5gCaSO4+1g CaCl2/10L
8L 54C > 50C 5min.
kelian ant ugnies iki 64C
64C 30min
apie 3/4 tiršto mentalo dekokcija* 5min, grąžinti
72C 20min
keliam iki 76C
nutekinti pirmoką,pradėti jį virti,pakartoti
Ca 66
Mg 2
SO4 89
Na 3
Cl 51
HCO3 20
RA -32
*dekokcijai paimiau pertirštą mentalą, paviršius nebuvo apsemtas
7d rūsy, 3d kambary
8L 54C > 50C 5min.
kelian ant ugnies iki 64C
64C 30min
apie 3/4 tiršto mentalo dekokcija* 5min, grąžinti
72C 20min
keliam iki 76C
nutekinti pirmoką,pradėti jį virti,pakartoti
Ca 66
Mg 2
SO4 89
Na 3
Cl 51
HCO3 20
RA -32
*dekokcijai paimiau pertirštą mentalą, paviršius nebuvo apsemtas
7d rūsy, 3d kambary
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
9.6
(1 balsas)
9.6
tettnangeriai su salyklu, kaip ir turėtų būti. jokių pašalinių kvapų. galėtų būti ryškesnis
lengvas, bet nevandeningas salyklas papildytas apynių skoniu. visiška pilnatvė, jokių pašalinių skonių. poskonis apynių kartumo, neagresyvus, neaštrus, bet stiprus, ilgai liekantis
viskas įdealu
ragauju praėjus pusantro mėnesio, šiam alui pats tas. bendras gėrimo malonumas - vienas didžiausių, kokį esu jautęs. pradžioje šis alus bovo kiek aštrokas, tettnangeriai perdaug įkyrūs, reikėjo pastovėt.