Informacija

Kiekis:
16 litrų
Efektyvumas:
82 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. balandžio 14 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. balandžio 29 d.

Parametrai

OG:
1.044
FG:
1.011
ABV:
4.4 %
IBU:
33
EBC:
7
IBU/OG:
0.74
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Biržų krašto 4.0 2.500
CaraPils 5.0 0.200
Vienos salyklas 7.0 0.200
      2.900

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Tettnanger (German) (50% PMA) 3.8 50 75
Tettnanger (German) 3.8 10 15
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager W34/70 12.0 75

Pastabos

RO/krano - 95/05. +1.5gCaSO4+1g CaCl2/10L
8L 54C > 50C 5min.
kelian ant ugnies iki 64C
64C 30min
apie 3/4 tiršto mentalo dekokcija* 5min, grąžinti
72C 20min
keliam iki 76C
nutekinti pirmoką,pradėti jį virti,pakartoti

Ca 66
Mg 2
SO4 89
Na 3
Cl 51
HCO3 20
RA -32

*dekokcijai paimiau pertirštą mentalą, paviršius nebuvo apsemtas

7d rūsy, 3d kambary

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

9.6

(1 balsas)

Prisijungę aludariai