Informacija

Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
88 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. balandžio 22 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. gegužės 9 d.

Parametrai

OG:
1.057
FG:
1.011
ABV:
6.0 %
IBU:
31
EBC:
6
IBU/OG:
0.55
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Biržų krašto 4.0 2.330
Ryžių dribsniai melvit 1.0 1.000
      3.330

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
saaz, tettnanger, hersbrucker (33/33/33) (100%PMA) 3.8 55 75
      55  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager W34/70 galiojimas baigėsi prieš metus 12.0 80

Pastabos

salyklą iki miltų. tekės, netekės, bet efektyvumas bus (sumaliau iki miltų tiek salyklą, tiek dribsnius. tekėjo sunkiai, bet tekėjo)

RO/krano - 99/01. +0.8gCaSO4 +0.6gCaCl2 /10L
8L 54C > 50C 5min.
kelian ant ugnies iki 64C
64C 30min
apie 3/4 tiršto mentalo dekokcija* 5min, grąžinti (neišėjo paimti normaliai tiršto mentalo dėl salyklo sumalimo ir dribsnių, žaidžiau su dviem duršliais, gal kiek perskystas gavos)
72C 45min
nutekinti pirmoką,pradėti jį virti,pakartoti

Ca 36
Mg 0
SO4 46
Na 1
Cl 30
HCO3 4
RA -23

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

8.8

(1 balsas)

Komentarai

  • erstikis

    2013 m. Balandžio 26 d.
    Kur fermentuosi? Pas mane rūsy jau 15C, tai lagerių sezoną baigiau.
  • runce

    2013 m. Balandžio 26 d.
    pasižiūrėjau - 10C pas mane. dar langelį pravėriau :)
Prisijungę aludariai