Receptas / 12 Apsisukimų
Informacija
Kiekis:
27 litrai
Efektyvumas:
81 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. balandžio 23 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. balandžio 23 d.
Parametrai
OG:
1.080
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
9.4 %
|
|
IBU:
73
|
|
EBC:
71
|
|
IBU/OG:
0.91
|
dominuoja apynių skonis
|
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Miuncheno salyklas | 15.0 | 4.600 | 55.6 | |
Bazinis salyklas | 3.0 | 1.200 | 14.5 | |
Coca cola sirupas | 500.4 | 1.080 | 13.0 | |
Kvietinis salyklas (šviesus) | 3.0 | 1.000 | 12.1 | |
CaraCrystal | 150.1 | 0.300 | 3.6 | |
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ | 6.0 | 0.100 | 1.2 | |
8.280 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Nugget | 12.0 | 26 | 70 | |
Admiral (U.K.) | 14.0 | 55 | 70 | |
81 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Wyeast 1214 Belgian Abbey | 100.0 | 90 |
Komentarai
-
Ramtyns
2013 m. Birželio 17 d.Pasirodo, ragavau per lagerių degustaciją, o vėliau - aludario sodelyje. Tamsiai rudas skaidrus tirštas skystis beveik be putos, tačiau su rubininiais atspalviais. Kvapas - flamandiškų belgiškų elių, Affligemo, deginto cukraus, grikių dvelksmas. Skonis ryškus, prieskoningas, salsvas, žaidžia ties škotiško "Wee-Heavy" elio ir įvairių džiovintų uogų, o gal braškių uogienės riba. Reikia ragauti šaltuoju metu šalia židinio, kad sukaupti, o tada ramiai įvertinti, kompleksiją. Todėl rekomenduoju palaikyti iki žiemos, gal net ne ateinančių metų, o vėlesnės:)
Koka kola nelabai jautėsi per kitus karamelinius salyklus beje.
Aludarių Taurė 2013
2013 m. gegužės 11 d.