Informacija

Kiekis:
27 litrai
Efektyvumas:
81 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. balandžio 23 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. balandžio 23 d.

Parametrai

OG:
1.080
FG:
1.008
ABV:
9.4 %
IBU:
73
EBC:
71
IBU/OG:
0.91
dominuoja apynių skonis

Apdovanojimai

  • Aludarių Taurė 2013

    2013 m. gegužės 11 d.
    Vieta: III
    Kategorija: Belgiški tamsieji stiprieji eliai
    Surinkti taškai: 38.00

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Miuncheno salyklas 15.0 4.600
Bazinis salyklas 3.0 1.200
Coca cola sirupas 500.4 1.080
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 1.000
CaraCrystal 150.1 0.300
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ 6.0 0.100
      8.280

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 12.0 26 70
Admiral (U.K.) 14.0 55 70
      81  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast 1214 Belgian Abbey 100.0 90

Komentarai

  • Ramtyns

    2013 m. Birželio 17 d.  
    Pasirodo, ragavau per lagerių degustaciją, o vėliau - aludario sodelyje. Tamsiai rudas skaidrus tirštas skystis beveik be putos, tačiau su rubininiais atspalviais. Kvapas - flamandiškų belgiškų elių, Affligemo, deginto cukraus, grikių dvelksmas. Skonis ryškus, prieskoningas, salsvas, žaidžia ties škotiško "Wee-Heavy" elio ir įvairių džiovintų uogų, o gal braškių uogienės riba. Reikia ragauti šaltuoju metu šalia židinio, kad sukaupti, o tada ramiai įvertinti, kompleksiją. Todėl rekomenduoju palaikyti iki žiemos, gal net ne ateinančių metų, o vėlesnės:)

    Koka kola nelabai jautėsi per kitus karamelinius salyklus beje.
Prisijungę aludariai