Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
75 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. gegužės 1 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. gegužės 8 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.012
ABV:
5.4 %
IBU:
26
EBC:
19
IBU/OG:
0.49
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 5.0 4.000
Bazinis salyklas (kepintas sausas)* 100.1 0.500
      4.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Apollo 19.0 10 60
Cascade 6.0 10 15
Columbus 10.0 11 0
      31  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 77

Pastabos

* Sausas bazinis salyklas pakepintas keptuvėje. Salyklo spalva varijuoja nuo sodriai geltonos iki rusvos su pavieniais tamsiai rudos spalvos grūdais. Atsirado stiprus riešutų kvapas.

Salinimas:
• pilama 9L / 55ºC vandens;
• 15 min ~50ºC (1:2);
• pilama 4,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~62ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+16L);

Fermentacija:
pirminė - 7 dienos
antrinė - be antrinės
Prisijungę aludariai