Receptas / Erstikio BROLIO-2013
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. gegužės 1 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. gegužės 8 d.
Parametrai
OG:
1.053
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
5.4 %
|
|
IBU:
26
|
|
EBC:
19
|
|
IBU/OG:
0.49
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 5.0 | 4.000 | 88.9 | |
Bazinis salyklas (kepintas sausas)* | 100.1 | 0.500 | 11.1 | |
4.500 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 77 |
Pastabos
* Sausas bazinis salyklas pakepintas keptuvėje. Salyklo spalva varijuoja nuo sodriai geltonos iki rusvos su pavieniais tamsiai rudos spalvos grūdais. Atsirado stiprus riešutų kvapas.
Salinimas:
• pilama 9L / 55ºC vandens;
• 15 min ~50ºC (1:2);
• pilama 4,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~62ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+16L);
Fermentacija:
pirminė - 7 dienos
antrinė - be antrinės
Salinimas:
• pilama 9L / 55ºC vandens;
• 15 min ~50ºC (1:2);
• pilama 4,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~62ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+16L);
Fermentacija:
pirminė - 7 dienos
antrinė - be antrinės