Informacija

Kiekis:
16 litrų
Efektyvumas:
80 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. birželio 1 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. vasario 25 d.

Parametrai

OG:
1.048
FG:
1.010
ABV:
4.9 %
IBU:
8
EBC:
6
IBU/OG:
0.18
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 2.000
Bazinis salyklas 3.0 0.800
Vienos salyklas 7.0 0.200
      3.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz (Czech) 2.9 20 40
Saaz (Czech) 2.9 10 5
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safbrew WB-06 antros gen. 50.0 79

Pastabos

Salinimas:

20 min - ~50 laipsnių (karštu vandeniu iš krano)
60 min - 64 laipsniai
90 min - 72 laipsniai

Komentarai

  • konung

    2011 m. Birželio 10 d.
    Fg gavosi 1.008. Tai matyt bus greito vartojimo. Pilsdydamas ragavau, tai teikia nemažai vilčių, kad bus teisingas weizen'as.
  • konung

    2011 m. Birželio 17 d.
    Vakar ragavau šio alaus. Itin lengvas ir gaivus. Gal net kiek per mažai rūgštaus kviečio skonio, bet įdomus bei tinkamas šiuo metų laiku. Spėju ilgai neužsilaikys atsargose.
  • GiN

    2011 m. Liepos 11 d.
    Paragavau šiandien šito alaus švaria burna: iš pradžių įsipylus buvo kristallwezen'as, paskui suplakiau mieles ir pasidariau heffeweizen'ą :) Labai lengvas ir kiek skystokas, šiek tiek trūksta kūno ir tokio kvietiniam alui būdingo lengvo karstelėjimo (nuo mielių?), bet kaip vasarinį alutį užskaitau :)
  • erstikis

    2011 m. Lapkričio 7 d.
    90 min prie 72 laipsnių. Labai įdomu. Ką šis restas duoda?
  • konung

    2011 m. Lapkričio 7 d.
    Na, pamenu dariau pirmą bandymą su restais. Antravertus iš trijų kg, 0.8 efektyvumas nėr blogai :) Paprastai darau ~70 paskutinę fazę.
Prisijungę aludariai