Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
82 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. gegužės 8 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. rugsėjo 3 d.

Parametrai

OG:
1.080
FG:
1.023
ABV:
7.4 %
IBU:
16
EBC:
70
IBU/OG:
0.20
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Biržų salyklas 5.0 5.500
Special B 350.3 0.500
CaraAmber 60.0 0.500
Konditerinis cukrus (rudas) 425.3 0.500
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' 50.0 0.250
Aroma 150.1 0.200
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 900.7 0.100
      7.550

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Kent Golding (U.K.) 5.9 15 60
Kent Golding (U.K.) 5.9 15 30
Kent Golding (U.K.) 5.9 15 10
      45  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Windsor 11.0 71

Pastabos

Modifikuotas '35'Belgiškas (7 salyklų) receptas

Komentarai

  • SkyNaras

    2013 m. Gegužės 8 d.
    Sutinku kad po modifikacijos netelpa į stilių. Koks stilius gali tikti?
  • pofke

    2013 m. Gegužės 8 d.
    P. Anglijos rudasis elis tiktų puikiai, jei cukrų išmestum.
  • SkyNaras

    2013 m. Gegužės 8 d.
    Norisi žmonai kažką pagaminti panašaus į Grimbergeną dubbel :)
  • pofke

    2013 m. Gegužės 8 d.
    Tai keisk mieles į belgiško profilio... Nesigaus nė per kur panašus su Windsoru.

    Jei nenori išlaidaut, Safbrew T-58 arba Brewferm Blanche naudok fermentacijai, gausi esterių, jei šilčiau pastatysi truputį, tik ne per daug šiltai. Ir apynių ant aromato gali nedėt, gi viskas jau prieš tai parašyta.
  • SkyNaras

    2013 m. Gegužės 8 d.
    Kolkas bandysiu eksperimentuoti su šiuo receptu, žiūrėsiu koks bus rezultatas. O stilių keičiu į "kitoks alus"
Prisijungę aludariai