Receptas / Tybyras
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. gegužės 10 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. birželio 11 d.
Parametrai
OG:
1.054
|
|
FG:
1.014
|
|
ABV:
5.3 %
|
|
IBU:
25
|
|
EBC:
33
|
|
IBU/OG:
0.46
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 3.000 | 57.7 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 2.000 | 38.5 | |
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ | 6.0 | 0.100 | 1.9 | |
Lapsang Souchong | 1200.9 | 0.100 | 1.9 | |
5.200 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale US-05(56) | 12.0 | 75 |
Pastabos
Salinimas:
55-50C - 10 min +2gr CaCl2+2gr CaSO4/10L
68-65C - 60 min
Tekinimas:
76C
5gr Airiškos kerpenos - 15 min
Lapsang Souchong: http://en.wikipedia.org/wiki/Lapsang_souchong
55-50C - 10 min +2gr CaCl2+2gr CaSO4/10L
68-65C - 60 min
Tekinimas:
76C
5gr Airiškos kerpenos - 15 min
Lapsang Souchong: http://en.wikipedia.org/wiki/Lapsang_souchong
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
7.6
(2 balsai)
8.0
Įdomus alus, primena padarytą iš salyklo rūkyto ant durbių - viskinio salyklo.