Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
60 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. gegužės 13 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. gegužės 28 d.

Parametrai

OG:
1.055
FG:
1.024
ABV:
4.0 %
IBU:
65
EBC:
19
IBU/OG:
1.19
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Golden Promise Pale Ale 6.0 5.000
CaraRed 40.0 1.000
      6.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 12.0 35 60
Citra 15.0 10 30
Citra 15.0 10 10
Saaz (U.S.) 4.0 40 0
      95  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 56

Komentarai

  • audryla

    2013 m. Gegužės 29 d.
    @Zalvarinis
    O kame, kokiame inde salini?
  • Zalvarinis

    2013 m. Gegužės 29 d.
    Paprasčiausiam iš to savas alus(paskui jame fermentuojama).
    Gyti, jo jau skaičiau visus šituos, bet kažkaip susidariau nuomonę, kad jei aukštesnė temperatūra, tai efektyvumas didesnis, jei mažesnė eutanacija.
  • audryla

    2013 m. Gegužės 29 d.
    Pamėgink salint puode ir po to tik tekinimui perpilt į tą kubilą... Tas plastikas nelaiko visai šilumos...
  • Gytis

    2013 m. Gegužės 29 d.
    Zalvarini, teisingas terminas yra atenuacija :)
    Jo, salink puode. Ir įsigyk kitą fermenterį filtravimui/tekinimui prie progos, nes infekcijos prasme nėra saugu tame pačiame ir tekinti, ir fermentuoti. Aš va kaip tik ruošiuosiu seną fermenterį parduoti, tuoj skelbimą rašysiu.
  • Zalvarinis

    2013 m. Gegužės 29 d.
    O, tai jūs salinat kokiam 20-30L puode(nes maniškiam 15L primečiau, kad tilptų tik vanduo be salyklo). Ir kol verda aš fermenterį išplaunu ir su OXI išdezinfekuoju. Šiaip jau turiu du fermenterius, tik vienas dažniausiai jau būna užimtas.
Prisijungę aludariai