Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. gegužės 13 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. rugpjūčio 30 d.

Parametrai

OG:
1.061
FG:
1.016
ABV:
5.8 %
IBU:
18
EBC:
37
IBU/OG:
0.30
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 3.800
Mėlynės 200.2 0.700
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 0.700
Cukrus 0.0 0.300
CaraCrystal 120.1 0.300
      5.800

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Willamette 5.0 30 60
Saaz (Czech) 4.0 15 10
      45  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
MauriBrew Ale 514 12.0 73

Pastabos

4 stiklinės mėlynių ištrinti su cukrumi. Sudėti baigus virti prie ~80oC.

Komentarai

  • pingvi

    2013 m. Liepos 12 d.  
    Šiaip cukrus atsirado todėl, kad mėlynės auga šaldytuve, kur jos jau ir atsiranda su cukrum :) Bet gal reiks tam reikalui padėt šaldiklin kelias stiklinaites be cukraus...
    Ačiū už pastabas dėl apynių, receptas darytas kai mėlynių dar nebuvo, tai kažkaip dabar jau pačiam keista, ko čia taip numažinau..
  • audryla

    2013 m. Liepos 12 d.
    Klausimas ...koks yra užmanymas?
    Jei greito vartojimo alus, tai tinka ir cukrus, ir 10 IBU...
    Jei norisi pabrandint ir išgaut įdomesnių skonių, poskonių - rekomenduočiau be cukraus, ir daugiau apynių: IBU apie 30, su antrine fermentacija, atsikračius uogų. Be to naudočiau vienos rūšies apynius...ir galbūt pektino fermentą. Bet taip daryčiau aš... Tau spręst pačiam :-)
  • Artis

    2013 m. Liepos 13 d.
    Tokia opcija ir pats turėjau t.y. mėlynių su cukrumi, bet skipinau.
    Šiais metais labai pigios mėlynės. Tad verčiau turėti truputi saldesnį alų. Apyniai ok, bet Saaz'as gale nei šis nei tas. Mėlynių alus turi kvepėti mėlynėmis, o ne žolėmis, ar ne? :)
  • Artis

    2013 m. Liepos 13 d.  
    Tik dabar pamačiau alaus ir mėlynių santykį. Jei nori tikrai mėlynių alaus, tokio išraiškingo ir įdomaus, tai geriau pusė išvirto alaus subuteliuok be mėlynių. Likusi dalis bus mėlynių alus. Uogas pakaitink sutraiškytas iki ±83c ir mesk į antrinę 1-3 savaitėms.
    Pačios uogos duos papildomo ±1.020 ekstratingumo. Recepte jas trauk prie salyklų. Žinosi tikslesnį planuojamą ABV.
  • audryla

    2013 m. Liepos 13 d.
    700 gr mėlynių tikrai užteks, jei jos keliaus į pirminę...
Prisijungę aludariai