Receptas / Mėlynas alus
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. gegužės 13 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. rugpjūčio 30 d.
Parametrai
OG:
1.061
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
5.8 %
|
|
IBU:
18
|
|
EBC:
37
|
|
IBU/OG:
0.30
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 3.800 | 65.5 | |
Mėlynės | 200.2 | 0.700 | 12.1 | |
Kvietinis salyklas (šviesus) | 3.0 | 0.700 | 12.1 | |
Cukrus | 0.0 | 0.300 | 5.2 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.300 | 5.2 | |
5.800 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Willamette | 5.0 | 30 | 60 | |
Saaz (Czech) | 4.0 | 15 | 10 | |
45 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
MauriBrew Ale 514 | 12.0 | 73 |
Pastabos
4 stiklinės mėlynių ištrinti su cukrumi. Sudėti baigus virti prie ~80oC.
pingvi
2013 m. Liepos 12 d.Ačiū už pastabas dėl apynių, receptas darytas kai mėlynių dar nebuvo, tai kažkaip dabar jau pačiam keista, ko čia taip numažinau..
audryla
2013 m. Liepos 12 d.Jei greito vartojimo alus, tai tinka ir cukrus, ir 10 IBU...
Jei norisi pabrandint ir išgaut įdomesnių skonių, poskonių - rekomenduočiau be cukraus, ir daugiau apynių: IBU apie 30, su antrine fermentacija, atsikračius uogų. Be to naudočiau vienos rūšies apynius...ir galbūt pektino fermentą. Bet taip daryčiau aš... Tau spręst pačiam :-)
Artis
2013 m. Liepos 13 d.Šiais metais labai pigios mėlynės. Tad verčiau turėti truputi saldesnį alų. Apyniai ok, bet Saaz'as gale nei šis nei tas. Mėlynių alus turi kvepėti mėlynėmis, o ne žolėmis, ar ne? :)
Artis
2013 m. Liepos 13 d.Pačios uogos duos papildomo ±1.020 ekstratingumo. Recepte jas trauk prie salyklų. Žinosi tikslesnį planuojamą ABV.
audryla
2013 m. Liepos 13 d.