Receptas / Rūgučiui ir Rungiui
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
73 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. gegužės 25 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. rugsėjo 7 d.
Parametrai
OG:
1.057
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
5.8 %
|
|
IBU:
28
|
|
EBC:
18
|
|
IBU/OG:
0.50
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 3.500 | 68.0 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 0.800 | 15.5 | |
Penkių grūdų košė* | 15.0 | 0.500 | 9.7 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.250 | 4.9 | |
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ | 6.0 | 0.100 | 1.9 | |
5.150 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Magnum | 15.0 | 15 | 45 | |
Hersbrucker (German) | 4.0 | 15 | 15 | |
Hersbrucker (German) | 4.0 | 15 | 5 | |
Hersbrucker (German) | 4.0 | 20 | 0 | |
65 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham | 12.0 | 78 |
Pastabos
Salinimas:
53-50C - +3gr CaCl2 + 2gr CaSO4/10L iš kart pradėt kaitint/kelt temperatūrą iki 68-65C
68-65C - 60 min
Tekinimas:
76C + 2gr CaCl2/10L
5gr Airiškos kerpenos - 15 min
* - žirniai, kviečiai, miežiai, avižos, rugiai.
53-50C - +3gr CaCl2 + 2gr CaSO4/10L iš kart pradėt kaitint/kelt temperatūrą iki 68-65C
68-65C - 60 min
Tekinimas:
76C + 2gr CaCl2/10L
5gr Airiškos kerpenos - 15 min
* - žirniai, kviečiai, miežiai, avižos, rugiai.