Receptas / Volfgango (Grikių medaus midus)
Informacija
Kiekis:
9 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. birželio 11 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. balandžio 4 d.
Parametrai
OG:
1.112
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
12.9 %
|
|
IBU:
60
|
|
EBC:
12
|
|
IBU/OG:
0.54
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Grikių Medus | 6.0 | 2.800 | 100.0 | |
2.800 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Admiral (U.K.) | 14.0 | 25 | 90 | |
Kadagių uogos | 1.0 | 30 | 90 | |
Citrininis čiobrelis | 0.0 | 5 | 0 | |
60 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham | 12.0 | 88 |
Pastabos
Laisva improvizacija žemaitiško midaus tema
Šaltinis www.samogit.lt:
4 l medaus, 20 l vandens, 50-100 g apynių, 50-100 g mielių, duonos plutelė.
Medų išmaišyti vandenyje ir laikyti šiltoje vietoje 24 val dažnai pamaišant.
Po to perkošti. Supilti į katilą ir virinti tol, kol liks pusė iš pradžių supilto skysčio.
Vėl pripilti tiek vandens, kiek buvo iš pradžių, įdėti apynių, surištų į marlę, prispausti juos su plyta (raudona) ir virinti tiek, kad liktų pusė skysčio. Atvėsinti, įdėti mieles, užteptas ant duonos plutelės, ir laikyti kambario temperatūroje. Kai atsiradusios putos pajuoduos, midų perkošti pro marlę, supilti į ąžuolinę statinaitę ir stipriai užkimšti. Pastačius šaltoje vietoje laikyti pusę ir daugiau metų.
Kaip dariau aš:
Ištirpinti medų 10L vandens. Užvirt ir nuvirint pusę vandens. Dapilti vandens, sudėti kadagių uogas ir apynius. Virti kol vėl nuvirs pusė vandens. Atvėsint, perkošt ir suleist mieles.
17.02.2013
Mielės suvalgė iki 1.002. Pridėta 700gr medaus ištirpintų ir 60 min pavirtų 1,5 litro vandens. Receptas redaguotas įvertinus pakeitimus.
04.04.2013
FG ~1.013-1.014. Išpilstyta galų gale :-)
Šaltinis www.samogit.lt:
4 l medaus, 20 l vandens, 50-100 g apynių, 50-100 g mielių, duonos plutelė.
Medų išmaišyti vandenyje ir laikyti šiltoje vietoje 24 val dažnai pamaišant.
Po to perkošti. Supilti į katilą ir virinti tol, kol liks pusė iš pradžių supilto skysčio.
Vėl pripilti tiek vandens, kiek buvo iš pradžių, įdėti apynių, surištų į marlę, prispausti juos su plyta (raudona) ir virinti tiek, kad liktų pusė skysčio. Atvėsinti, įdėti mieles, užteptas ant duonos plutelės, ir laikyti kambario temperatūroje. Kai atsiradusios putos pajuoduos, midų perkošti pro marlę, supilti į ąžuolinę statinaitę ir stipriai užkimšti. Pastačius šaltoje vietoje laikyti pusę ir daugiau metų.
Kaip dariau aš:
Ištirpinti medų 10L vandens. Užvirt ir nuvirint pusę vandens. Dapilti vandens, sudėti kadagių uogas ir apynius. Virti kol vėl nuvirs pusė vandens. Atvėsint, perkošt ir suleist mieles.
17.02.2013
Mielės suvalgė iki 1.002. Pridėta 700gr medaus ištirpintų ir 60 min pavirtų 1,5 litro vandens. Receptas redaguotas įvertinus pakeitimus.
04.04.2013
FG ~1.013-1.014. Išpilstyta galų gale :-)
audryla
2013 m. Vasario 28 d.Ir kada sustos?
Vajezus
2013 m. Vasario 28 d.audryla
2013 m. Balandžio 4 d.Vajezus
2013 m. Balandžio 4 d.audryla
2013 m. Balandžio 5 d.Pradžioj juntamas apynių kartumas, toks sumišęs su medaus skoniu, po kurio laiko medus dominuoja, bet labai trumpai, nes persipina su švelniu kadagių skoniu/poskoniu. Man tai skanu :-) Dabar tikslas išlaikyt iki Kalėdų :-)
Įvertinus skonį, galvoje truputėlį kitoks receptukas formuojasi, bet reik palaukt bent pusmetį...