Informacija

Kiekis:
9 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. birželio 11 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. balandžio 4 d.

Parametrai

OG:
1.112
FG:
1.013
ABV:
12.9 %
IBU:
60
EBC:
12
IBU/OG:
0.54
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Grikių Medus 6.0 2.800
      2.800

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Admiral (U.K.) 14.0 25 90
Kadagių uogos 1.0 30 90
Citrininis čiobrelis 0.0 5 0
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 88

Pastabos

Laisva improvizacija žemaitiško midaus tema

Šaltinis www.samogit.lt:
4 l medaus, 20 l vandens, 50-100 g apynių, 50-100 g mielių, duonos plutelė.

Medų išmaišyti vandenyje ir laikyti šiltoje vietoje 24 val dažnai pamaišant.
Po to perkošti. Supilti į katilą ir virinti tol, kol liks pusė iš pradžių supilto skysčio.
Vėl pripilti tiek vandens, kiek buvo iš pradžių, įdėti apynių, surištų į marlę, prispausti juos su plyta (raudona) ir virinti tiek, kad liktų pusė skysčio. Atvėsinti, įdėti mieles, užteptas ant duonos plutelės, ir laikyti kambario temperatūroje. Kai atsiradusios putos pajuoduos, midų perkošti pro marlę, supilti į ąžuolinę statinaitę ir stipriai užkimšti. Pastačius šaltoje vietoje laikyti pusę ir daugiau metų.


Kaip dariau aš:
Ištirpinti medų 10L vandens. Užvirt ir nuvirint pusę vandens. Dapilti vandens, sudėti kadagių uogas ir apynius. Virti kol vėl nuvirs pusė vandens. Atvėsint, perkošt ir suleist mieles.

17.02.2013
Mielės suvalgė iki 1.002. Pridėta 700gr medaus ištirpintų ir 60 min pavirtų 1,5 litro vandens. Receptas redaguotas įvertinus pakeitimus.

04.04.2013
FG ~1.013-1.014. Išpilstyta galų gale :-)

Komentarai

  • audryla

    2013 m. Vasario 28 d.
    28.02.2013 - mielės dar dirba...nuo tarpinio (po papildymo) FG:1.028 iki FG:1.022
    Ir kada sustos?
  • Vajezus

    2013 m. Vasario 28 d.
    1.022 kaip ir uztektu jau :) norejau daryt midu su THG bet po tavo komentaru supyliau s-05...
  • audryla

    2013 m. Balandžio 4 d.
    FG ~1.013-1.014. Išpilstyta galų gale :-)
  • Vajezus

    2013 m. Balandžio 4 d.
    Kaip tarpinis skonis? :)
  • audryla

    2013 m. Balandžio 5 d.  
    Gal kiek per sausas gavosi, bet yra kaip yra.
    Pradžioj juntamas apynių kartumas, toks sumišęs su medaus skoniu, po kurio laiko medus dominuoja, bet labai trumpai, nes persipina su švelniu kadagių skoniu/poskoniu. Man tai skanu :-) Dabar tikslas išlaikyt iki Kalėdų :-)

    Įvertinus skonį, galvoje truputėlį kitoks receptukas formuojasi, bet reik palaukt bent pusmetį...
Prisijungę aludariai