Receptas / Žagsulinis
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. birželio 17 d.
Receptas modifikuotas:
-0001 m. lapkričio 30 d.
Parametrai
OG:
1.055
|
|
FG:
1.015
|
|
ABV:
5.2 %
|
|
IBU:
28
|
|
EBC:
10
|
|
IBU/OG:
0.51
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 5.000 | 96.2 | |
CaraAmber | 60.0 | 0.200 | 3.8 | |
5.200 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 12.0 | 73 |
GiN
2013 m. Birželio 17 d.runce
2013 m. Birželio 17 d.audryla
2013 m. Birželio 17 d.A va čia mano nuomonė su Tavo sutampa ;-) Nėr ko peikt tų Magnum, o jau tuo labiau nepabandžius... Viskas ten gerai su tais apyniais...
Samanis
2013 m. Birželio 18 d.audryla
2013 m. Birželio 18 d.Šian iš ryto atidžiau peržiūrėjęs receptą ir įvertinęs tai, kad šis alus bus Tavo pirmas All Grain, sutikčiau su runces nuomone mažint IBU. Kodėl? Ogi todėl, kad greičiausiai kaip pirmą kartą tikrai neišspausi efektyvumo iki 0,7... o neišspaudus tokio efektyvumo, apynių kartumo koeficientas padidės t.y. alus gausis kartesnis. Tiesiog paeksperimentuok su skaičiuokle. Pažiūrėk kiek IBU gausis, jei efektyvumas kris iki 0,6 ar net 0,5