Receptas / Polaris apyniuotis
Informacija
Kiekis:
13 litrų
Efektyvumas:
46 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. birželio 24 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. liepos 4 d.
Parametrai
OG:
1.094
|
|
FG:
1.026
|
|
ABV:
8.9 %
|
|
IBU:
283
|
|
EBC:
37
|
|
IBU/OG:
3.00
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Kvietinis salyklas (tamsus) | 15.0 | 8.000 | 97.6 | |
Kvietinės sėlenos | 0.0 | 0.200 | 2.4 | |
8.200 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Polaris (German) | 19.6 | 60 | 60 | |
Polaris (German) | 19.6 | 20 | 60 | |
Polaris (German) | 19.6 | 20 | 20 | |
Polaris (German) | 19.6 | 45 | 5 | |
Polaris (German) | 19.6 | 20 | 0 | |
Senų ąžuolinių viskio statinių drožlės | 0.0 | 15 | 0 | |
Polaris (German) | 19.6 | 60 | 0 | |
240 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Munich | 5.0 | 72 |
Pastabos
Salinimas:
~66-69°C - 105 min. + 4g CaSO4
~11 litrų mentalo pavirinimas - 10 min.
--> 78˚C
Išviso 150 min.
pH ~ 5,5
Prieš verdant: G = 1,080 V = 13,0 l
Prieš fermentuojant: G = 1,094 V = 12,7 l
Fermentacija:
Aplinkos temperatūra: ~24°C
Nežinau kiek pamačyjo sėlenos, bet nors ir lėtokai, misa tekėjo.
Misa klampi, švelni su ilgai išliekančiu poskoniu.
~66-69°C - 105 min. + 4g CaSO4
~11 litrų mentalo pavirinimas - 10 min.
--> 78˚C
Išviso 150 min.
pH ~ 5,5
Prieš verdant: G = 1,080 V = 13,0 l
Prieš fermentuojant: G = 1,094 V = 12,7 l
Fermentacija:
Aplinkos temperatūra: ~24°C
Nežinau kiek pamačyjo sėlenos, bet nors ir lėtokai, misa tekėjo.
Misa klampi, švelni su ilgai išliekančiu poskoniu.
Dainius
2013 m. Liepos 4 d.