Informacija

Kiekis:
13 litrų
Efektyvumas:
46 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. birželio 24 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. liepos 4 d.

Parametrai

OG:
1.094
FG:
1.026
ABV:
8.9 %
IBU:
283
EBC:
37
IBU/OG:
3.00
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Kvietinis salyklas (tamsus) 15.0 8.000
Kvietinės sėlenos 0.0 0.200
      8.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Polaris (German) 19.6 60 60
Polaris (German) 19.6 20 60
Polaris (German) 19.6 20 20
Polaris (German) 19.6 45 5
Polaris (German) 19.6 20 0
Senų ąžuolinių viskio statinių drožlės 0.0 15 0
Polaris (German) 19.6 60 0
      240  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Munich 5.0 72

Pastabos

Salinimas:
~66-69°C - 105 min. + 4g CaSO4
~11 litrų mentalo pavirinimas - 10 min.
--> 78˚C
Išviso 150 min.
pH ~ 5,5

Prieš verdant: G = 1,080 V = 13,0 l
Prieš fermentuojant: G = 1,094 V = 12,7 l

Fermentacija:
Aplinkos temperatūra: ~24°C

Nežinau kiek pamačyjo sėlenos, bet nors ir lėtokai, misa tekėjo.
Misa klampi, švelni su ilgai išliekančiu poskoniu.

Komentarai

  • Dainius

    2013 m. Liepos 4 d.
    Alus gavosi tirštas ir skanus. Kvapas labiausiai primena šaltmėtinius saldainius.
Prisijungę aludariai