Receptas / runce juodas elis II
Informacija
Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
95 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. liepos 4 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. liepos 20 d.
Parametrai
OG:
1.046
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
4.0 %
|
|
IBU:
42
|
|
EBC:
76
|
|
IBU/OG:
0.90
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 2.200 | 84.6 | |
Skrudintas miežių salyklas, namuose darytas | 600.5 | 0.100 | 3.8 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.100 | 3.8 | |
Skrudintas miežių salyklas | 1200.9 | 0.100 | 3.8 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' | 1401.1 | 0.100 | 3.8 | |
2.600 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Pacific Gem (New Zealand) PMA | 14.5 | 18 | 60 | |
18 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Brewferm Top rehidratuotos | 6.0 | 66 |
Pastabos
RO/krano 0/100
Ca 80
Mg 40
SO4 103
Na 60
Cl 68
HCO3 390
RA 239
pH 5.66
7L 65C > 63C 30min
dekokcija virš 50proc tiršto mentalo
grąžinam
70C 20min
keliam iki 76
nutekinam pirmoką, pradedam jį virti
nutekinam antroką, pakartojam
Ca 80
Mg 40
SO4 103
Na 60
Cl 68
HCO3 390
RA 239
pH 5.66
7L 65C > 63C 30min
dekokcija virš 50proc tiršto mentalo
grąžinam
70C 20min
keliam iki 76
nutekinam pirmoką, pradedam jį virti
nutekinam antroką, pakartojam
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
9.9
(2 balsai)
10.0
degintų salyklų, ryškus
puikus balansas, juntamas kūnas, šiek tiek saldumo, deginti salyklai visam gražume ir viską vainikuoja nuostabus, kaip tik šiam alui tinkantis kartumas. rimtas skonis, poskonis ir visa kita
kolkas nesu ragavęs man labiau patinkančio stauto, tai įspūdis įspūdingas :)