Receptas / Erstikio BRAMLING
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
77 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. liepos 16 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. rugpjūčio 6 d.
Parametrai
OG:
1.053
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
5.2 %
|
|
IBU:
28
|
|
EBC:
13
|
|
IBU/OG:
0.53
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (Maltosa) | 4.0 | 4.400 | 97.8 | |
Karamelinis salyklas | 240.2 | 0.100 | 2.2 | |
4.500 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Admiral (U.K.) | 14.0 | 10 | 60 | |
Bramling Cross (U.K.) | 6.0 | 24 | 15 | |
34 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 (Šlapios, naudotos) | 60.0 | 75 |
Pastabos
Salinimas:
• pilama 6L / 61ºC vandens;
• 20 min ~50ºC (1:1,33);
• pilama 4,5L / 100ºC vandens;
• 90 min ~68ºC (1:2,33);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+16L);
Fermentacija:
pirminė - 4 dienos
antrinė - 7 dienos
• pilama 6L / 61ºC vandens;
• 20 min ~50ºC (1:1,33);
• pilama 4,5L / 100ºC vandens;
• 90 min ~68ºC (1:2,33);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+16L);
Fermentacija:
pirminė - 4 dienos
antrinė - 7 dienos