Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
79 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. rugpjūčio 1 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. rugsėjo 9 d.

Parametrai

OG:
1.061
FG:
1.009
ABV:
6.8 %
IBU:
46
EBC:
13
IBU/OG:
0.76
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Maltosa) 4.0 4.450
Miuncheno salyklas 22.0 0.500
Karamelinis salyklas 240.2 0.050
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Apollo 16.0 20 60
Amarillo 9.6 20 15
Saaz 4.0 10 0
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 (Šlapios, naudotos) 60.0 85

Pastabos

Salinimas:
• pilama 10L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama 5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);

Fermentacija:
pirminė - 7 dienos (išpilstyta 3L, likęs alus į antrinę su SAAZ)
antrinė - 5 dienos
Prisijungę aludariai