Receptas / Erstikio ATOSTOGŲ IPA
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
79 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. rugpjūčio 1 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. rugsėjo 9 d.
Parametrai
OG:
1.061
|
|
FG:
1.009
|
|
ABV:
6.8 %
|
|
IBU:
46
|
|
EBC:
13
|
|
IBU/OG:
0.76
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (Maltosa) | 4.0 | 4.450 | 89.0 | |
Miuncheno salyklas | 22.0 | 0.500 | 10.0 | |
Karamelinis salyklas | 240.2 | 0.050 | 1.0 | |
5.000 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 (Šlapios, naudotos) | 60.0 | 85 |
Pastabos
Salinimas:
• pilama 10L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama 5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);
Fermentacija:
pirminė - 7 dienos (išpilstyta 3L, likęs alus į antrinę su SAAZ)
antrinė - 5 dienos
• pilama 10L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama 5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);
Fermentacija:
pirminė - 7 dienos (išpilstyta 3L, likęs alus į antrinę su SAAZ)
antrinė - 5 dienos