Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. birželio 17 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. liepos 5 d.

Parametrai

OG:
1.054
FG:
1.014
ABV:
5.3 %
IBU:
30
EBC:
8
IBU/OG:
0.55
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Marris Otter 4.0 5.000
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Chinook 12.0 15 60
Chinook 12.0 15 15
Chinook 12.0 30 0
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 75

Pastabos

Salinimas:
42°C - 20 min.
55°C - 30 min.
68°C - 1 val.
78°C - 20 min.

Apyniai, kur 0 min. buvo sudėti į auštančią misą.

Užgazavimui naudojau kristalizuotą fruktozę: 1,5 g/0,5 l

Komentarai

  • audryla

    2011 m. Liepos 14 d.
    ...ir vėlgi klausimas ką mes gėrėm, jei dar neišpilstei :-)
  • GiN

    2011 m. Liepos 14 d.
    Audriau, vandens galiu duoti, tik reikia didesnę talpą iš kur nors gauti.
    Einu atnaujinti virimą, visai pamiršau, ačiū už priminimą :)
  • Dainius

    2011 m. Liepos 14 d.
    Man tai skaniausias vakaro alus po morkinio :)
    Ir skonio ir aromato užtenka, gerai subalansuotas biteris.
  • audryla

    2011 m. Liepos 14 d.
    @GiN
    Manau ant rudens paeksperimentuosim ;-)
  • GiN

    2011 m. Liepos 14 d.
    @audryla
    OK, lauksiu ženklo :)

    @Dainius
    Ačiū už komplimentą ;)
Prisijungę aludariai