Receptas / Erstikio VASAROS NOSTALGIJA
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
79 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. rugpjūčio 14 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. rugsėjo 16 d.
Parametrai
OG:
1.051
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
5.4 %
|
|
IBU:
15
|
|
EBC:
10
|
|
IBU/OG:
0.29
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (Maltosa) | 4.0 | 3.700 | 88.1 | |
Miuncheno salyklas | 22.0 | 0.500 | 11.9 | |
4.200 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 (Šlapios, naudotos) | 60.0 | 80 |
Pastabos
5 min iki virimo pabaigos 0,7 L ką tik išspaustos arbūzų sultys.
Salinimas:
• pilama 8,4L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama 4,2L / 100ºC vandens;
• 80 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);
Fermentacija:
pirminė - 7 dienos (išpilstyta 5L)
antrinė - 2 dienos (+8g Fuggle)
Salinimas:
• pilama 8,4L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama 4,2L / 100ºC vandens;
• 80 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);
Fermentacija:
pirminė - 7 dienos (išpilstyta 5L)
antrinė - 2 dienos (+8g Fuggle)