Informacija

Kiekis:
27 litrai
Efektyvumas:
54 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. rugpjūčio 17 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. spalio 22 d.

Parametrai

OG:
1.062
FG:
1.006
ABV:
7.3 %
IBU:
110
EBC:
19
IBU/OG:
1.77
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Vokiškas pilsnerio salyklas (rūkytas) 3.0 2.500
Vienos salyklas 7.0 2.500
Vokiškas kvietinis salyklas (šviesus) (rūkytas) 4.0 2.500
Vokiškas miuncheno salyklas (rūkytas) 25.0 2.500
      10.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Kadagio kankorėžiai (Juniperus communis) 1.0 100 45
Marynka (pavirt ruošiant vandenį salint) 8.3 150 45
Marynka (pavirt trejetoj litrų misos) 8.3 50 15
Kanapių lapai (Cannabis sativa), pavirt trejetoj litrų misos 0.0 25 15
Kanapių lapai, karšton mison prieš aušinant 0.0 25 0
Marynka (sausas apyniavimas) 8.3 50 0
      400  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safbrew S-33 12.0 90

Pastabos

Salinimas:
~56-62°C - 360 min. + 5g NaCl
~11 litrų mentalo pavirinimas - 15 min.
--> 72˚C - 30 min.
Išviso 420 min.
pH ~ 5,5

Fermentacija:
Aplinkos temperatūra: ~20°C

Dėkui Linui už juodalksnio ir uosio malkom išrūkytus salyklus.

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

5.0

(1 balsas)

Komentarai

  • Dainius

    2013 m. Spalio 16 d.
    Jau senokai turiu 30 litrų fermentacijos indą iš Savo alaus. Kadangi nevirsiu, tai viską supilsiu į vieną, o ne stiprų alų ir "ketvirtoką" darysiu.
Prisijungę aludariai