Informacija

Kiekis:
10 litrų
Efektyvumas:
100 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. rugpjūčio 21 d.
Receptas modifikuotas:
-0001 m. lapkričio 30 d.

Parametrai

OG:
1.133
FG:
1.051
ABV:
10.8 %
IBU:
7
EBC:
8
IBU/OG:
0.05
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Medus 2.0 5.000
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Kadagio uogos 1.0 20 60
Saaz (Czech) 4.0 15 30
      35  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-33 5.0 62

Pastabos

Ėmiau gerą, šviežią, skaidrų vasaros medų, sumaišiau su vandeniu ir viriau kol putojo, putas nugriebdamas. Tuomet dar 30 min. viriau užmerkęs drobiniam maišelį apynių spurgus ir džiovintas kadagio uogas dėl aromato. Fermentacija užtruko 19 d. gražiai ir stabiliai. Brandinsis du metus stikliniuose buteliuose.

Komentarai

  • Dainius

    2013 m. Rugpjūčio 21 d.
    Kaip saldumo, ne per daug?
  • Ulonas

    2013 m. Rugpjūčio 22 d.
    Gavosi saldesnis, apyniai ir kadagiai vos vos jaučiasi. Kitą partiją bandysiu daryti kartesnę ir kokį mėnesiuką pabarandinsiu papildomai ant ąžuolo drožlių.
Prisijungę aludariai