Receptas / Erstikio ŽMONOS TAMSUSIS 2
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
77 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. rugpjūčio 28 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. spalio 1 d.
Parametrai
OG:
1.049
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
5.0 %
|
|
IBU:
26
|
|
EBC:
41
|
|
IBU/OG:
0.53
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 4.0 | 3.500 | 80.5 | |
Karamelinis salyklas | 240.2 | 0.850 | 19.5 | |
4.350 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 (Šlapios, naudotos) | 60.0 | 79 |
Pastabos
Salinimas:
• pilama 9L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama 4,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+16L);
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos
antrinė - be antrinės*
* 2,5 litrai perpilta į antrinę su naminėmis avietėmis.
• pilama 9L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama 4,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+16L);
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos
antrinė - be antrinės*
* 2,5 litrai perpilta į antrinę su naminėmis avietėmis.
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
6.6
(1 balsas)
6.6
Kvape stipriai jaučiamos avietės.
Drumstas, šokolado spalvos, standi puta
Skonyje jaučiama rūgštelė. Poskonyje išlieka apynių kartumas.
Lengva karbonizacija