Receptas / Erstikio LENGVAS
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
81 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. rugpjūčio 28 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. spalio 2 d.
Parametrai
OG:
1.052
|
|
FG:
1.014
|
|
ABV:
5.0 %
|
|
IBU:
24
|
|
EBC:
10
|
|
IBU/OG:
0.46
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (Maltosa) | 4.0 | 3.900 | 98.7 | |
Karamelinis salyklas | 240.2 | 0.050 | 1.3 | |
3.950 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 (Šlapios, naudotos) | 60.0 | 73 |
Pastabos
Salinimas:
• pilama 8L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama 4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);
Fermentacija:
pirminė - 4 dienos
antrinė - 6 dienos
• pilama 8L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama 4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);
Fermentacija:
pirminė - 4 dienos
antrinė - 6 dienos