Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. rugsėjo 2 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. rugsėjo 14 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.014
ABV:
5.0 %
IBU:
17
EBC:
23
IBU/OG:
0.32
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto 5.0 3.500
CaraHell 25.0 0.500
CaraCrystal 120.1 0.500
CaraPils 5.0 0.500
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Bramling Cross (U.K.) 6.0 20 60
Airiška kerpena 0.0 5 15
East Kent Golding (U.K.) 4.0 10 15
East Kent Golding (U.K.) 4.0 10 5
      45  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Windsor 12.0 73

Pastabos

Salinimas su protein rest'u:
1. 10L 55ºC vandens (1/3 distiliatas, 2/3 gręžinio) -> 15 min ~50ºC
2. 6L 100ºC vandens -> 60 min ~68ºC
3. 3L 100ºC mentalo -> 15 min
4. Tekinam pirmoką
5. Tekinam antroką, trečioką ~78º vandeniu su 15 min pauzėm
Prisijungę aludariai