Receptas / CaraAle
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. rugsėjo 2 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. rugsėjo 14 d.
Parametrai
OG:
1.052
|
|
FG:
1.014
|
|
ABV:
5.0 %
|
|
IBU:
17
|
|
EBC:
23
|
|
IBU/OG:
0.32
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto | 5.0 | 3.500 | 70.0 | |
CaraHell | 25.0 | 0.500 | 10.0 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.500 | 10.0 | |
CaraPils | 5.0 | 0.500 | 10.0 | |
5.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Bramling Cross (U.K.) | 6.0 | 20 | 60 | |
Airiška kerpena | 0.0 | 5 | 15 | |
East Kent Golding (U.K.) | 4.0 | 10 | 15 | |
East Kent Golding (U.K.) | 4.0 | 10 | 5 | |
45 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Windsor | 12.0 | 73 |
Pastabos
Salinimas su protein rest'u:
1. 10L 55ºC vandens (1/3 distiliatas, 2/3 gręžinio) -> 15 min ~50ºC
2. 6L 100ºC vandens -> 60 min ~68ºC
3. 3L 100ºC mentalo -> 15 min
4. Tekinam pirmoką
5. Tekinam antroką, trečioką ~78º vandeniu su 15 min pauzėm
1. 10L 55ºC vandens (1/3 distiliatas, 2/3 gręžinio) -> 15 min ~50ºC
2. 6L 100ºC vandens -> 60 min ~68ºC
3. 3L 100ºC mentalo -> 15 min
4. Tekinam pirmoką
5. Tekinam antroką, trečioką ~78º vandeniu su 15 min pauzėm