Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
85 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. rugsėjo 3 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. spalio 10 d.

Parametrai

OG:
1.070
FG:
1.013
ABV:
7.4 %
IBU:
23
EBC:
27
IBU/OG:
0.33
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Maltosa) 4.0 4.000
Miuncheno salyklas 22.0 0.500
Gliukozė 1.0 0.500
Karamelinis salyklas 240.2 0.230
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.050
      5.280

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Citra 13.0 9 60
Citra 13.0 9 30
      18  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 (Šlapios, naudotos) 60.0 81

Pastabos

Salinimas:
• pilama 10L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2,1);
• pilama 5L / 100ºC vandens;
• 70 min ~65ºC (1:3,13);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+16L);

5 g gvazdikėliai (15 min iki virimo pabaigos)
468g apelsinas su žieve riekelėmis (5 min iki virimo pabaigos)

Fermentacija:
pirminė - 7 dienų (6 litrai išpilstyta po pirminės)
antrinė - 1 antrinės (+1g malto cinamono)

Komentarai

Prisijungę aludariai