Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
74 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. birželio 21 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. birželio 21 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.012
ABV:
5.2 %
IBU:
24
EBC:
7
IBU/OG:
0.47
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Marris Otter 4.0 5.000
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Chinook 12.0 20 40
Chinook 12.0 10 5
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 77

Pastabos

-----------------------
Salinimas
-----------------------
65C - 30min
65C ---> 75C
75C - 30min
75C ---> 78C
78C - 15min
-----------------------
Virimas
-----------------------
Trukmė: 90min.
Apyniai:
1. 50 vir.min. - 40g
2. 85 vir.min. - 10g
-----------------------
Fermentacija
-----------------------
Aplinkos temp.: 12C

Komentarai

  • Žaldokas

    2011 m. Liepos 5 d.
    Alus gavosi drumstas. Ryskaus sutintu zirniu kvapo. Kadangi su tom paciom mielem dariau kita alu ir jame nieko panasaus nera, darau prielaida kad tai del salyklo.
  • Naminis

    2011 m. Liepos 5 d.
    jokiu zirniu, jokio drumstumo mano vavsoj, darau prielaida, kad del salinimo temperaturu taip gavosi. Sis salyklas yra gerai modifikuotas, tu visu step mashingu nereikia norint is jo paimt maksimuma.
  • null

    2011 m. Liepos 6 d.
    Mano Vavsa irgi skaidri kaip ašara. Idomu bus pamatyto visus rezultatus, nes matau kad rezultatu gama labai plati - bus kontrasto :)
  • audryla

    2011 m. Liepos 6 d.
    Na žiūrėsim kas čia gausis iš šito turnyro... kolei kas laabai įdomu... :-)
  • konung

    2011 m. Liepos 13 d.
    Ragautas 07.12 vavsa turnyro metu. Alus dar su mažai putos (dėl laiko?). Kvapas saldokas, bet labai menkai jaučiamas. Skonis švelnus, tokio lyg žalio salyklo, "tarsi šviežią stiebą graužtum" (c)(berods GiN). Ir viską užbaigia ilgokai išliekantis kartumas. Pastabos įsirašiau - raugo (mielių) kartumas. Gal dėl fermentacijos temperatūros atsirado šis skonio niuansas?
Prisijungę aludariai