Receptas / guobalyno IPA
Informacija
Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. birželio 21 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. spalio 6 d.
Parametrai
OG:
1.075
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
8.1 %
|
|
IBU:
72
|
|
EBC:
15
|
|
IBU/OG:
0.97
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 5.000 | 64.1 | |
pornografinis karamelinis* | 15.0 | 2.800 | 35.9 | |
7.800 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Columbus | 17.0 | 20 | 60 | |
Target (U.K.) | 11.0 | 30 | 45 | |
Amarillo | 10.0 | 30 | 20 | |
Northern Brewer | 10.0 | 20 | 10 | |
Saaz (Czech) | 3.1 | 40 | 1 | |
Amarillo | 8.0 | 20 | 0 | |
160 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham | 12.0 | 83 |
Pastabos
* bazinis salyklas sutraiškytas, salintas 49C temp valandą užpilant santykiu 1,4L/kg, tada kaitintas orkaitėje 2val 70C, tada 3val 110C. tuomet dvi paras laikytas puode šaltai iki virimo dienos (šlapias, karamelizuotas, saldus ir kvepiantis)
30min - 48C. > dekokcija 12L 10min. > 66C 45min
30min - 48C. > dekokcija 12L 10min. > 66C 45min