Informacija

Kiekis:
6 litrai
Efektyvumas:
65 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. birželio 27 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. liepos 11 d.

Parametrai

OG:
1.074
FG:
1.012
ABV:
8.1 %
IBU:
140
EBC:
10
IBU/OG:
1.90
dominuoja apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Marris Otter 4.0 2.200
      2.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Chinook 13.4 20 60
Chinook 13.4 10 30
Chinook 13.4 12 15
Chinook 13.4 8 0
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 6.0 84

Pastabos

Paragavau pirma mintis - maža karčio.
Kitą kartą dėčiau sauja daugiau apynių iš pradžių.
Kiekiai apytiksliai, sunaudojau apie 50 g apynių.

Komentarai

  • audryla

    2011 m. Liepos 14 d.
    --http://www.alaus.info/forumas/alus-ekstrakto/57-mano-pirmasis-alus-arba-kaip-kaip-viriau-alu-8.html

    Paskaityk, ten kaip tik diskutavom ta pačia, kurkulų tema... Gal pavyks rasti jų priežastį...
  • Naminis

    2011 m. Liepos 14 d.
    Nugget pasižymi stipriu aromatu, taip pat ir aukštu alfa. Kas buvo taisyklė prieš 10-20 metų, dabar jau gali ir nebūti, ypač kalbant apie naujai išvestas, dažniausiai amerikietiškas apynių veisles.
  • Dainius

    2011 m. Liepos 14 d.
    Išbandysim praktiškai.
  • Edu

    2011 m. Liepos 20 d.
    ogo,

    6litrams 50g chinook'o. As 24L 30g ir i valias uztenka ir kartumo ir aromato. Idomu butu pabandyti issivirti tokio...
  • Dainius

    2011 m. Liepos 25 d.
    Kiekvienam pagal skonį. Čia yra IPA - stilius su išreikštais apyniais. Kas virsit negailėkit salyklo, jis turi sudaryti pagrindą ir tinkamą atsvarą apyniams.
Prisijungę aludariai