Receptas / Erstikio BROLIO-2013 V2
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
85 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. rugsėjo 30 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. spalio 28 d.
Parametrai
OG:
1.057
|
|
FG:
1.014
|
|
ABV:
5.6 %
|
|
IBU:
24
|
|
EBC:
11
|
|
IBU/OG:
0.41
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (Maltosa) | 4.0 | 4.100 | 98.8 | |
Karamelinis salyklas | 240.2 | 0.050 | 1.2 | |
4.150 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 (Šlapios, naudotos) | 60.0 | 75 |
Pastabos
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (išpilstyta 10L, likęs į antrinę)
antrinė - 3 dienos (su avietėmis)
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (išpilstyta 10L, likęs į antrinę)
antrinė - 3 dienos (su avietėmis)
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
5.6
(1 balsas)
5.6
Vos juntamas uogų kvapas, lengvas rūgštumas.
Nedidelė puta, gintaro spalva, drumstas.
Skonyje gan stipriai jaučiamos uogos.
Vidutinė karbonizacija, poskonyje išlieka žolėtas kartumas