Informacija

Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
55 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. spalio 20 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. spalio 24 d.

Parametrai

OG:
1.063
FG:
1.013
ABV:
6.6 %
IBU:
30
EBC:
41
IBU/OG:
0.47
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Halcyon Pale Ale 6.0 3.000
Miuncheno salyklas 15.0 1.000
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 0.200
CaraRed 40.0 0.200
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 900.7 0.100
      4.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz (U.S.) 4.0 15 60
Nelson Sauvin (New Zealand) 10.0 10 60
Saaz (U.S.) 4.0 10 10
      35  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 80

Pastabos

Papildomai: 15 min. prieš pabaigą 2 lazdelės cinamono, porą gvazdikėlių ir porą kvapniųjų pipirų. Taip pat 2 apelsinai perpjauti pusiau.

Komentarai

  • vapas

    2013 m. Spalio 24 d.
    Kaip ir prieš kiekvienas Kalėdas. Alaus virimas pagal pirminį recepetą http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/103-siaurietiskas">Šiaurietiškas.

    Kiekvienais metais kas nors keičiasi. Šįmet mielės ir apyniai.
  • futuraxxx

    2013 m. Gruodžio 6 d.
    sveiki. apelsinus cinamona ir pipirus virti maise ir gale isimti. ar deti tiesiok ir po to su visatuo brandinti .
  • vapas

    2013 m. Gruodžio 6 d.
    Prieš pilant į fermenterį viską nukošiu.
Prisijungę aludariai