Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
47 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. spalio 24 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. balandžio 18 d.

Parametrai

OG:
1.042
FG:
1.011
ABV:
4.0 %
IBU:
43
EBC:
70
IBU/OG:
1.02
dominuoja apynių skonis

Apdovanojimai

  • Aludarių Taurė 2014

    2014 m. balandžio 11 d.
    Vieta: I
    Kategorija: Raudonieji ir rudieji eliai
    Surinkti taškai: 123.00

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Miuncheno salyklas 15.0 5.000
CaraAroma 350.3 0.500
CaraMunich 120.1 0.250
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.250
      6.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Northern Brewer (German) 8.0 15 60
Perle (German) 8.0 15 60
Perle (German) 8.0 10 30
Fuggle (U.K.) 5.0 10 0
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
MauriBrew Ale 514 12.0 73

Pastabos

4.5 kg dydžio moliūgas supjaustytas dideliais gabalais, išimtos sėklos, pakepinta 1,5 val orkaitėje. Lupena nuimta ir pati likusi masė (~1,3 kg) dėta į mentalą. Filtro neužkišo ;-)

Kerpenos 5 g. 15 min virimo.

10 min virimo:
- 3 g. gvazdikėlių
- 3 g. kardamono pumpurų
- 3 g. malto ir kapoto muskato riešuto
- 2 g. vanilės ankšties
- 5 g. cinamono lazdelės

5 min. virimo:
- 12 g. šviežio tarkuoto imbiero.

Nuotraukos

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

8.1

(3 balsai)

Komentarai

  • Gargalas

    2017 m. Lapkričio 2 d.
    Sveikas. O kokios temperatūros ir išlaikymo laikai? Dėkui.
Prisijungę aludariai