Receptas / Moliūgo Kalėdos
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
47 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. spalio 24 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. balandžio 18 d.
Parametrai
OG:
1.042
|
|
FG:
1.011
|
|
ABV:
4.0 %
|
|
IBU:
43
|
|
EBC:
70
|
|
IBU/OG:
1.02
|
dominuoja apynių skonis
|
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Miuncheno salyklas | 15.0 | 5.000 | 83.3 | |
CaraAroma | 350.3 | 0.500 | 8.3 | |
CaraMunich | 120.1 | 0.250 | 4.2 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.250 | 4.2 | |
6.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Northern Brewer (German) | 8.0 | 15 | 60 | |
Perle (German) | 8.0 | 15 | 60 | |
Perle (German) | 8.0 | 10 | 30 | |
Fuggle (U.K.) | 5.0 | 10 | 0 | |
50 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
MauriBrew Ale 514 | 12.0 | 73 |
Pastabos
4.5 kg dydžio moliūgas supjaustytas dideliais gabalais, išimtos sėklos, pakepinta 1,5 val orkaitėje. Lupena nuimta ir pati likusi masė (~1,3 kg) dėta į mentalą. Filtro neužkišo ;-)
Kerpenos 5 g. 15 min virimo.
10 min virimo:
- 3 g. gvazdikėlių
- 3 g. kardamono pumpurų
- 3 g. malto ir kapoto muskato riešuto
- 2 g. vanilės ankšties
- 5 g. cinamono lazdelės
5 min. virimo:
- 12 g. šviežio tarkuoto imbiero.
Kerpenos 5 g. 15 min virimo.
10 min virimo:
- 3 g. gvazdikėlių
- 3 g. kardamono pumpurų
- 3 g. malto ir kapoto muskato riešuto
- 2 g. vanilės ankšties
- 5 g. cinamono lazdelės
5 min. virimo:
- 12 g. šviežio tarkuoto imbiero.
Nuotraukos
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
8.1
(3 balsai)
Aludarių Taurė 2014
2014 m. balandžio 11 d.