Informacija

Kiekis:
10 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. spalio 28 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. lapkričio 20 d.

Parametrai

OG:
1.063
FG:
1.017
ABV:
6.0 %
IBU:
14
EBC:
26
IBU/OG:
0.22
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto 4.0 2.000
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' 50.0 1.000
      3.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Sodo 01 1.5 40 60
Sodo 01 1.5 10 15
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 12.0 73

Pastabos

69°C - 60 min.
78°C - 10 min.

+Biersol

Komentarai

  • bmaggot

    2013 m. Lapkričio 21 d.
    Fermentuojama 18°C
  • bmaggot

    2013 m. Lapkričio 27 d.
    Perpylus į antrinę su šiek tiek cukraus (~30g) nieko nevyksta.
    Dėt šilčiau gal?
  • svyturys

    2013 m. Lapkričio 27 d.
    O kokio tu veiksmo nori? Ir kam cukrus beje?
  • bmaggot

    2013 m. Lapkričio 27 d.
    Kad CO2 išmestų šiek tiek ir išstumtų orą, nes fermenteris tai 30l. Ar neteisingai mąstau? :)
    Anksčiau antrinėje bent jau vandenį pastumdavo ventilyje, o dabar stovi nejudėdamas.
  • bmaggot

    2013 m. Gruodžio 3 d.
    Pasirodo, fermenteris nebesandarus - nuskilo kraštelis.
Prisijungę aludariai