Receptas / early bird 2
Informacija
Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
78 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. spalio 31 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. lapkričio 8 d.
Parametrai
OG:
1.050
|
|
FG:
1.014
|
|
ABV:
4.8 %
|
|
IBU:
25
|
|
EBC:
13
|
|
IBU/OG:
0.50
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 3.200 | 99.4 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' | 1000.8 | 0.020 | 0.6 | |
3.220 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
early bird iš sodo (LT) PMA | 12.0 | 4 | 75 | |
early bird iš sodo (LT) | 20.0 | 4 | 60 | |
early bird iš sodo (LT) | 12.0 | 4 | 15 | |
early bird iš sodo (LT) | 12.0 | 4 | 5 | |
16 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Brewferm Top | 6.0 | 73 |
Pastabos
RO/krano 100/00 +1.2g CaSO4 +1.2g CaCl2 /10L
Ca 61
Mg 0
SO4 67
Na 0
Cl 58
HCO3 0
RA -44
pH nematavau, nes tingėjau
10L 65C > 62C 45min
tekinam iki salyklo ir verdam
+5L 85C, tekinam, pakartojam
tekinant pirmoką misos temp nukrito iki 59C
Ca 61
Mg 0
SO4 67
Na 0
Cl 58
HCO3 0
RA -44
pH nematavau, nes tingėjau
10L 65C > 62C 45min
tekinam iki salyklo ir verdam
+5L 85C, tekinam, pakartojam
tekinant pirmoką misos temp nukrito iki 59C
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
8.0
(1 balsas)
8.0
įdomus, lyg saldžių vaisių, lyg mielių. malonus, bet tikėtosi apynių aromato nejaučiu, nebent toks aromatas ir yra šių apynių. turbūt ne
nesilaiko puta
pilnas, maloniai saldus, labai eliškas, jaučiasi mielių charakteris, mažokai apynių karčio, bet jis yra kažkur aplink, apynių skonio nesuprantu arba jo daug nėra. iš esmės skanu. sunku pasakyt, gal jaučiasi kažkoks pašalinis skonis
balus numušiau, nes ne toks skonis, kokio tikėjausi. taip pat šiek tiek keistokas. geriamumas nėra labai didelis, bet gert malonu