Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
72 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. liepos 6 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. liepos 24 d.

Parametrai

OG:
1.044
FG:
1.014
ABV:
4.0 %
IBU:
42
EBC:
69
IBU/OG:
0.95
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Marris Otter 4.0 2.660
Miežiniai dribsniai 3.0 1.045
Skrudinti miežiai 1000.8 0.428
      4.133

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Kent Golding (U.K.) 5.5 60 60
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 11.0 69

Pastabos

Tai yra easy Guinness klonas.
Mielės pagal receptą turėtų būt Wyeast 1084 (Irish Ale) arba White Labs WLP004 (Irish Ale). Aš naudojau likusias nuo virimo, bet tinkamas (patyrę vyrai sakė).

Salinimas > 62 C - valanda, pakėlimas iki 76 C - 5 minutės. Tekinimas - valanda.

Virimas nuo užvirimo: 90 min. Apyniai - 60 min virimo.

Komentarai

  • runce

    2011 m. Liepos 6 d.
    su šiom mielėm toks receptas po trijų dienų brandinimo turėtų būti labai skanus.
  • Zydrius

    2011 m. Liepos 7 d.
    burbulino jau po 20 min.
  • zaltys

    2011 m. Liepos 7 d.
    Gal per šilta?
  • zaltys

    2011 m. Liepos 7 d.
    Gal ne, nepaskaičiau, "padėvėtos"
  • Naminis

    2011 m. Liepos 7 d.
    43 ibu, puse kg skrudintu mieziu - 10 dienu brandos - mazoka, imho, menesi minimum teks laukt o gal ir visus 2.
Prisijungę aludariai