Receptas / Žąsinas
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. lapkričio 3 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. lapkričio 15 d.
Parametrai
OG:
1.066
|
|
FG:
1.015
|
|
ABV:
6.7 %
|
|
IBU:
21
|
|
EBC:
37
|
|
IBU/OG:
0.32
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas | 3.0 | 4.000 | 48.2 | |
Moliūgas | 3.0 | 3.000 | 36.1 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 1.000 | 12.0 | |
Konditerinis cukrus (rudas) | 500.4 | 0.300 | 3.6 | |
8.300 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale US-05(56) | 11.0 | 77 |
Pastabos
Moliūgas, kad nesimaišytų per daug, supjaustomas stambiais gabalais, įtrinamas Muskovado cukrum ir gerai paskrudinamas orkaitėj. Tada užplikomas ir palaikoma biškį, po to vanduo nupilamas ir juo užmaišomas mentalas, o moliūgą galima į pyragą sudėt. Salinamas prie 67 C.