Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. lapkričio 3 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. lapkričio 15 d.

Parametrai

OG:
1.066
FG:
1.015
ABV:
6.7 %
IBU:
21
EBC:
37
IBU/OG:
0.32
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 3.0 4.000
Moliūgas 3.0 3.000
Miuncheno salyklas 15.0 1.000
Konditerinis cukrus (rudas) 500.4 0.300
      8.300

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Amarillo 8.0 25 90
Maltas imbieras 0.0 3 10
Cinamonas 0.0 5 10
Vanilė 0.0 5 10
Muskato riešutas 0.0 3 10
Kvapieji pipirai 0.0 1 10
Amarillo 8.0 10 0
      52  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 11.0 77

Pastabos

Moliūgas, kad nesimaišytų per daug, supjaustomas stambiais gabalais, įtrinamas Muskovado cukrum ir gerai paskrudinamas orkaitėj. Tada užplikomas ir palaikoma biškį, po to vanduo nupilamas ir juo užmaišomas mentalas, o moliūgą galima į pyragą sudėt. Salinamas prie 67 C.
Prisijungę aludariai