Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
72 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. lapkričio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. lapkričio 20 d.

Parametrai

OG:
1.046
FG:
1.006
ABV:
5.3 %
IBU:
26
EBC:
13
IBU/OG:
0.55
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (VikingMalt) 4.0 4.000
Karamelinis salyklas 240.2 0.100
      4.100

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Motueka (New Zealand) 7.5 20 60
Motueka (New Zealand) 7.5 15 15
      35  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 87

Pastabos

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos
antrinė - 5 dienos
Prisijungę aludariai