Receptas / Kalėdinis Gėris
Informacija
Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
59 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. lapkričio 8 d.
Receptas modifikuotas:
-0001 m. lapkričio 30 d.
Parametrai
OG:
1.056
|
|
FG:
1.011
|
|
ABV:
5.8 %
|
|
IBU:
34
|
|
EBC:
54
|
|
IBU/OG:
0.62
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto | 5.0 | 5.500 | 79.7 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 0.700 | 10.1 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.350 | 5.1 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.350 | 5.1 | |
6.900 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Northern Brewer (German) | 7.0 | 36 | 60 | |
Northern Brewer (German) | 7.0 | 18 | 10 | |
54 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham | 22.0 | 80 |
Pastabos
Papildomai dėta aromatui (10 min.):
67g cinamono lazdelių
58g šviečiai luptų apelsino žievelių (be baltos odos)
10g gvazdikėlių (nemaltų)
4g kardamono (nemalto)
Salinimas:
20 min. - 40°C
20 min. - 50°C
90 min. - 60°C
Tekinimas - 78°C
67g cinamono lazdelių
58g šviečiai luptų apelsino žievelių (be baltos odos)
10g gvazdikėlių (nemaltų)
4g kardamono (nemalto)
Salinimas:
20 min. - 40°C
20 min. - 50°C
90 min. - 60°C
Tekinimas - 78°C
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
6.4
(4 balsai)
7.0
Dominuoja gvazdikėliai, gana brutaliai :)
Būtų gera puta, būtų ideali.
Mažinčiau gvazdikėlių, cinamomo ir apynių.
Didinčiau ABV iki kokių 7% ir Miuncheno bei Cara salyklo daugiau dėčiau, trūksta kūno.